Florin Citu: “Avem doi ani pierduti. Vom tine economia inghetata cat va fi nevoie. Va reporni brusc”

“Raman la opinia mea ca economia va avea o revenire brusca. Luam masurile de acum. Si vedem si masurile de revenire. Sper ca masurile noastre de inghetare a economiei si apoi de revenire sa functioneze”, a spus ministrul.

“Vom rambursa TVA in aprilie cu control ulterior. Platim pensii in avans. A fost complicat, dar am reusit. A fost o eroare de comunicare acolo”, a mai spus el. .

Articolul continuă după reclame

Florin Citu a recunoscut o inghetare intentionata a economiei in aceasta perioada, motivand ca prioritatea e sanatatea cetatenilor. El crede ca va reusi sa finanteze cu succes injectiile statului pe forta de munca si spune ca buffer-ul, rezerva statului pentru plati, mai tine inca 4-5 luni.

“Cresterea economica va reveni in 2021, cred ca vom avea cei doi ani cu rezultat zero. Cred ca anul acesta vom avea un reviriment al economiei incepand cu iulie – august”, a adaugat ministrul Finantelor, potrivit romaniatv.net

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.