Bulgaria are 19 cazuri de COVID-19 in ultimele 24 de ore, Romania, 344. Ce masuri au luat bulgarii

Bulgaria a inregistrat in ultimele 24 de ore 19 noi cazuri de COVID-19 si un deces. In acest timp, in Romania sunt 344 de cazuri si 12 decese. Cu o populatie de aproape trei ori mai mica decat Romania, Bulgaria are pana acum 541 de cazuri, iar Romania 4761. Bulgarii par a tine in frau epidemia.

Primul caz de COVID-19 a fost depistat in Bulgaria pe 8 martie, la aproape doua saptamani dupa Romania. Bulgarii erau in plina epidemie de gripa, asa ca mai multe scoli din tara erau deja inchise. Toate unitatile scolare au fost inchise odata cu declararea starii de urgenta, pe 13 martie, la cinci zile dupa inregistrarea primului test pozitiv, cand erau 23 de cazuri.

Romania a inregistrat primul caz de Covid-19 pe 26 februarie. Scolile au fost inchise pe 11 martie, iar starea de urgenta a fost decretata pe 16 martie, cand erau 158 de cazuri.

Citeste si articolul :   Doliu in Romania. S-a stins la doar 48 de ani. Virusul nu a iertat-o nici pe ea

Masurile luate in cadrul starii de urgenta in cele doua state au fost asemanatoare: interzicerea evenimentelor la care ar fi putut participa un numar mare de persoane, introducerea muncii de la domiciliu in toate situatiile in care acest lucru era posibil, masuri de distantare sociala.

Publicitate

Pe 17 martie, Bulgaria detecteaza un focar de COVID-19 in statiunea montana Bansko. Orasul intra imediat in carantina, nimeni nu poate intra si iesi din oras fara sa fie locuitor al orasului, sa fie nevoit sa se deplaseze pentru a-si exercita munca sau din ratiuni medicale. Trei zile mai tarziu erau inchise toate orasele resedinta de judet.

Romania a asteptat ca la Suceava sa fie aproape 600 de cazuri de COVID-19 pentru a pune in carantina orasul si opt comune limitrofe, pe 30 martie.

Diferente majore intre strategiile Bulgariei si Romaniei se pot constata in ceea ce priveste gestionarea cazurilor depistate. In 13 martie, cand a fost declarata starea de urgenta in Bulgaria, spitalizarea a fost obligatorie doar pentru anumite grupe de pacienti. Printre acestia, persoanele cu varsta mai mare de 60 de ani, cei cu boli cronice sau imunitate scazuta, cazurile grave sau bolnavii care nu puteau fi izolati la domiciliu.

Citeste si articolul :   Anuntul BOR. Ce reguli trebuie sa respecte credinciosii care merg anul acesta la slujbele de Denii, Inviere si Paste

Pacientii testati pozitiv, dar fara simptome sau cu simptome usoare au fost tratati la domiciliu, cu obligatia izolarii timp de 28 de zile.

Romania a spitalizat toate cazurile de COVID-19, iar pacientii au fost externati numai dupa negativarea testelor.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.