Bianca Glodean, medic internist la Spitalul Judetean din Deva, a povestit la Digi24 ca una dintre asistente a fost scuipata de o pacienta cu Covid-19, iar acum cadrul medical, care s-a infectat intre timp, este intr-o stare destul de grava. Alti patru medici de la sectia de ATI a spitalului sunt si ei contaminati, dar starea lor este mai buna.
„De o saptamana avem echipamente suficiente, medicii ar fi fost si ei suficienti, dar acum o parte din ei s-au imbolnavit. Sunt vreo opt doctori, dintre care patru de pe Terapie Intensiva. Starea lor este, din fericire, buna. Avem in schimb o doamna asistenta la Cardiologie, cu care chiar eu am fost de garda, si o pacienta Covid pozitiva ne-a scuipat, a devenit violenta in noaptea respectiva si doamna asistenta nu este chiar asa intr-o stare buna, de unde se vede ca nu totdeauna lucrurile sunt neaparat fericite. Noi speram intr-un final fericit si suntem convinsi ca asa o sa fie. Dar cu un pic de mai multa straduinta si cu un pic de mai multa suferinta, din pacate”, a declarat medicul, marti seara, la Digi24.
Bianca Glodean este vicepresedintele sindicatului medicilor din Spitalul Judetean din Deva, acolo unde se inregistreaza o situatie aparte: spitalul a devenit un focar de Covid-19, are cadre medicale infectate, conducerea spitalului a demisionat, iar ministrul sanatatii, Nelu Tataru, care urmeaza sa viziteze personal spitalul, a declarat marti ca nu exclude posibilitatea ca si aici sa fie numita o conducere militara, dupa modelul spitalului din Suceava.
Nemultumirile cadrelor medicale din spital se leaga de instituirea unei carantine obligatorii, dar si de faptul ca spitalul, desi este judetean, a fost desemnat de la inceput ca fiind spital pentru tratarea bolnavilor de Covid-19.
Publicitate
„La noi au fost o serie de balbe, care au dus pana la urma, nu stim nici pana acum din ce motiv, la desemnarea Spitalului nostru Judetean, din prima, ca spital Covid si la infectarea consecutiva a mai multor cadre medicale. Aceasta a determinat apoi instituirea unei carantine, pe care noi am vazut-o, cu colegii din sindicat, ca pe un fel de munca fortata, pentru ca au fost inchisi colegi timp de patru zile – sunt si acum, in timp ce noi vorbim -, colegi care se afla in acea carantina in interiorul institutiei. Noi tinem foarte mult ca sa ni se respecte dreptul acesta de a putea beneficia de timpul de odihna in afara spitalului”, a explicat Bianca Glodean. Ea acuza „un haos de management la nivelul judetului”.
Masurile de carantina fortata au fost instituite in data de 29 martie, iar la un moment dat erau 100 de cadre medicale cantonate in spital. O parte au devenit pozitive la coronavirus intre timp si au trecut pe post de pacienti, fiind inlocuite de cadre medicale aduse din afara, care urmeaza sa faca si ele un astfel de stagiu de 14 zile, a explicat medicul, potrivit digi24.ro.
Publicitate