Prima tara europeana care da startul revenirii economice. De joi deschide magazinele si atelierele

Paralizate de criza, economiile europene fac pasi pentru revenirea la un program de lucru normal. Cehia devine primul stat in care viata se reintoarce treptat la cea de dinainte de pandemie.

De joi, se vor redeschide magazinele de bricolaj, cele de papetarie sau atelierele de reparatii ale bicicletelor.

Oamenii vor putea iesi afara pentru a face sport, dar nu in grupuri mai mari de doua persoane.

Cehia a fost una dintre primele tari care a impus stare de urgenta, iar mastile au devenit obligatorii. Tara are acum sub 5.000 de cazuri de coronavirus si 80 de decese.

Publicitate

Si Austria a anuntat un plan detaliat pentru revenirea la normal.

„Scopul nostru este ca pe 14 aprilie, in martea de dupa Paste, sa fie deschise magazinele mici, de pana in 400 de metri patrati, magazinele de bricolaj si de gradinarit”, a declarat Sebastian Kurz, cancelarul Austriei.

Articolul continuă după reclame

„Bineinteles, (deschiderea se va face, n.r.) sub reguli stricte de siguranta, cum ar fi: purtarea mastilor de protectie, dezinfectii si un numar limitat de clienti. Scopul nostru este ca, de pe 1 mai, toate magazinele, mall-urile si saloanele de cosmetica sa se redeschida”, a adaugat el.

Citeste si articolul :   Un cercetator stiintific in imunologie si vaccinologie la Institutul „Cantacuzino” ne spune adevarul: De ce se imbolnavesc vaccinatii. Ce imunitate ofera doza 3 de vaccin anti-covid-19

In Slovacia, fabrica Kia a reinceput constructia de masini, oprita pe 23 martie. Reluarea lucrului de face cu respectarea masurilor de distantare sociala si niciun muncitor nu intra in fabrica inainte de a i se lua temperatura, scrie Digi24.ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.