Imunizarea colectiva in cazul coronavirusului ramane un subiect controversat si, pana acum, nimeni nu a reusit sa demonstreze ca acest lucru ar fi posibil. Dimpotriva, multi specialisti care sunt de parere ca aceasta nu este o solutie.
In vreme ce unele tari au ales ca strategie de lupta impotriva Covid-19 carantina si distantarea sociala, altele au luat masuri mult mai relaxate mizand pe fenomenul de imunizare colectiva. Initial, Marea Britanie, Germania si Danemarca au fost in cea de-a doua categorie, insa numarul mare de imbolnaviri le-au facut pe primele doua sa isi reconsidere strategia. In prezent, Suedia este una dintre putinele tari care inca nu a introdus masuri dure.
Este totusi posibila o imunizare colectiva? 70 % dintre donatorii de sange dintr-un sat italian aveau anticorpi de coronaviris, fara sa stie ca au avut vreodata SARS-CoV-2
Publicatia italiana La Stampa a scris de curand ca intr-un sat italian (Castiglione d’Adda, din provincia Lodi) 40 dintre cei 60 de donatori de sange dintr-un un experiment s-au dovedit a avea anticorpi de coronavirus. Initial, cercetatorii au crezut ca au descoperit inca un grup de oameni infectati cu SARS-CoV-2, insa de fapt acestia avusesera virusul, fara niciun fel de simptome, iar acum prezentau anticorpi. Aceasta descoperire este esentiala in realizarea unui tratament, iar oamenii de stiinta sunt optimiti ca din plasma lor se va putea obtine antidotul mult dorit.
Publicitate
Citeste mai multe pe protv.ro
Publicitate