PNL propune impozitarea pensiilor speciale cu pana la 95%, banii urmand sa fie directionati spre nevoile medicale actuale.

Liderii de grup ai PNL au depus un proiect privind impozitarea progresiva a pensiilor speciale de la 10% si pana la 95%, banii urmand sa fie directionati spre nevoile medicale actuale.

Florin Roman, liderul deputatilor PNL, si Daniel Fenechiu, liderul senatorilor liberali au depus un amendament la OUG 29/2020.

Propunerea vizeaza impozitarea cu 10% a pensiilor speciale intre 2001-4000 lei, cu 60% a pensiilor speciale cuprinse intre 4001-7000 lei si cu 95% a pensiilor speciale care depasesc cuantumul de 7000 lei.

“Este vremea solidaritatii si a constrangerilor pentru toata lumea, inclusiv a celor care, beneficiind de pensii speciale, pot contribui la efortul financiar de care avem acum, atat de multa nevoie”, transmite Florin Roman, potrivit digi24.ro.

Publicitate

Economiile rezultate din impozitarea pensiilor speciale vor merge pentru achizitionarea de aparatura medicala, echipamente si materiale sanitare, dar si pentru stimularea financiara a personalului aflat in prima linie a razboiului cu epidemia de coronavirus, medici, asistenti, politisti, armata, jandarmi, pompieri, ambulantieri, biologi si bio-chimisti, personal de triaj, de la IGSU sau functionari ai serviciilor sociale din primarii, care asigura alimentele si medicamentele necesare la domiciliu pentru varstnici.

Citeste si articolul :   Veste buna! Primul caz vindecat de COVID-19 de la Spitalul Suceava:” Sunt optimista, cred ca ne vom redresa”

“Am optat pentru varianta impozitarii progresive, motivata de starea de urgenta, pentru a nu intra in conflict constitutional cu decizii ale CCR, care interzic eliminarea totala a acestui tip de privilegii.

In plus, amendarea legii de modificare a OUG poate trece maxim intr-o saptamana de parlament, daca exista vointa politica. Pentru ca sunt convins ca se va bucura de sustinerea tuturor fortelor politice responsabile!”, spune Florin Roman.

In categoria pensiilor speciale supuse impozitarii progresive am introdus: parlamentarii si functionarii parlamentari; magistratii si personalul auxiliar, inclusiv judecatorii CCR, functionarii Curtii de conturi; Avocatul poporului; personalul navigant; personalul diplomatic.

Nu intra in categoria impozitarii progresive politistii si militarii, beneficiari ai unor pensii militare.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.