Cat timp vom ramane izolati in casa? Medicul Streinu a spus adevarul

Medicul specialist Adrian Streinu-Cercel a anuntat ca aceasta criza din cauza coronavirusului va tine romanii luni de zile izolati in case.

Acesta ne sfatuieste sa fim pregatiti pentru ce e mai rau si sa fim prudenti in legatura cu sanatatea noastra si a familiei.

Publicitate

Trei luni de carantina

Managerul spitalului de Boli Infectioase Mate Bals din Bucuresti, a declarat ca intreaga Romanie trebuie sa se pregateasca pentru ce urmeaza, pentru ca va urma o perioada destul de dificila.

Publicitate

„Ceea ce trebuie sa transmiteti dvs ca presa sunt sfaturile de igiena personala, nu cine a murit si cum a murit! Explicati-le oamenilor ca trebuie sa se spele pe maini, pe fata, sa-si decontamineze telefonul! Sa intelegem ca trebuie sa stam izolati doua luni, pana la trei luni! Asta trebuie sa intelege, a precizat Adrian Streinu-Cercel.

De asemenea, medicul sustine ca daca romanii vor mai continua sa iasa afara pentru a intreprinde activitati precum picnicul, in scurt timp vom ajunge precum Italia.

Citeste si articolul :   Aproape ca nu o mai recunosti. Cum arata Anca Turcasiu dupa divortul de Cristian Georgescu

Ce ne recomanda medicul Streinu-Cercel

Pentru a ne feri de contactul cu coronavirus, medicul ne recoamnda sa ne spalam pe maini, pentru ca acest lucru salveaza multe vieti.

„Nu testarea face diferenta! Testarea spune un diagnostic! Punem problema total gresit, testarea este pentru aparatul medical, nu pentru omul de rand, care trebuie sa stie cum sa se spele pe maini!”, a mai spus Directorul Institutului de Boli Infectioase „Matei Bals.

Vremea rece poate opri raspandirea coronavirusului

Totodata, specialistul a declarat ca vremea rece care s-a instalat in toata Romania, ar putea incetini raspandirea nolui virus.

„Un al doilea aspect este acela ca se pare ca acestui virus, desi ar trebui sa ii placa frigul, nu prea ii place frigul, ca atare e posibil sa avem o incetinere a raspandirii lui, ceea ce ne va permite noua, in sistemul de sanatate, sa mai facem un pas in plus in tratarea acestor pacienti”, a precizat acesta, potrivit redactia.ro.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.