Teorie a cercetatorilor italieni si spanioli: o partida de fotbal e responsabila pentru accelerarea coronavirusului in Italia si Spania. Atalanta – Valencia, ”meciul zero”

Meciul de fotbal din Champions League intre Atalanta Bergamo si FC Valencia, disputat pe 19 februarie la Milano cu peste 40.000 de suporteri in tribune, ar fi responsabili pentru cresterea exploziva a cazurilor de coronavirus in nordul Italiei si in Spania, potrivit cercetatorilor de la mai multe universitati europene de prestigiu, citati de Le Figaro.

Meciul (scor 4-1 pentru Atalanta Bergamo), disputat in momentul in care abia fusesera detectate 3 cazuri in Italia si 2 in Spania, potrivit Worldometers, a fost scena unei intalniri fara precedent. Astfel, pe stadionul San Siro din Milano (locul unde s-a disputat partida) au venit 30.000 de suporteri din Bergamo, care s-au intalnit cu cateva mii de suporteri veniti din Valencia, dar si cu localnicii milanezi.

Presa italiana si cea franceza denumesc partida ”meciul zero”, analogie cu expresia ”pacientul zero”.

Secventa temporala corespunde teoriei lansate de mai multi cercetatori. Meciul a avut loc pe 19 februarie, iar 14 zile mai tarziu a explodat numarul de cazuri in Bergamo. Exact timpul de incubare a coronavirusului.

”Concentrarea pe un stadion a zeci de mii de persoane din aceeasi zona a putut fi un factor important al raspandirii virusului”, a declarat pentru Le Figaro seful sectiei de boli infectioase de la spitalul Sacco din Milano.

Fabiano Di Marco, seful departamentului pneumologie la Spitalul Papa Giovanni XXIII din Bergamo a descris meciul pentru Corriere della Sera drept ”o bomba biologica”, referindu-se la momentele de efuziune ale suporterilor din Bergamo dupa victoria istorica.

Universitatea Sapienza din Roma a inceput un studiu legat de explozia cazurilor de coronavirus exact in Milano si Bergamo, adica orasul in care s-a disputat meciul si cel de unde au venit 30.000 de spectatori.

Citeste mai multe pe g4media.ro

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.