S-a emis ordonanta militara 3. Restrictiile incep de acum

Ce este interzis, conform ordonanta militara nr. 3 din 24 martie

Deplasarea persoanelor si iesirea din casa este interzisa fara motive intemeiate, cum ar fi mersul la serviciu, unde trebuie sa prezentati o adeverinta de la angajator, o legitimatie de lucru sau o declaratie pe proprie raspundere.

Carantina generala in Romania. Vela: Persoanele peste 65 de ani pot iesi din casa intre orele 11-13

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat, marti seara, care sunt restrictiile impuse prin Ordonanta Militara nr. 3, care vizeaza interzicerea parasirii locuintelor. Se va putea iesi doar in anumite conditii, iar varstnicii au voie sa plece de acasa doar intre orele 11 – 13.

Publicitate

Persoanele in varsta de peste 65 de ani, considerate cele mai vulnerabile in fata pandemiei de coronavirus, trebuie sa stea in casa pentru a se proteja. Vor avea insa voie sa iasa din casa intre orele 11.00 si 13.00, pentru cumparaturi sau asistenta medicala. Exceptie fac cei care sunt inca angajati sau desfasoara activitati agricole, a spus ministrul de Interne, Marcel Vela, POTRIVIT HUFF.RO

Citeste si articolul :   Basescu anunta ca va candida pentru Primaria Capitalei

„Comportamentul nostru, al tuturor, va face diferenta in zilele care vor urma. Ii indemn pe cei care inca nu constientizeaza pericolul sa se trezeasca. Nu ne jucam cu sanaatea publica. Noaptea trecuta, numarul mare de persoane sanctionate ne arata 2 lucruri: Angajatii MAI si-au facut treaba. Sunt inca foarte multi romani care nu constientizeaza pericolul la care se expun”, a spus Vela.

In aceste conditii MAI a emis ordonanta militara nr. 3, in care se precizeaza ca se interzice circulatia tututor persoanelor, cu urmatoarele exceptii: deplasarea in scop profesional, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza, deplasarea pentru asistenta medicala, depasari pentru ingrijirea copilului sau asistenta persoanelor bolnave, deplasari pentru sport in apropierea locuintei, deplasarea pentru donarea de sange, deplasarea pentru voluntariat, pentru activitati agricole.

Circulatia persoanelor peste 65 de ani este permisa numai intre 11 si 13, pentru deplasarea pentru cumpararea de bunuri care acopera necesitatile de baza, pentru asistenta medicala, pentru ingrjirea unui minor, pentru necesitatile animalelor.Este permisa si in afara acestui interval pentru activitati profesionale sau activitati agricole.

Citeste si articolul :   Curs valutar BNR, vineri, 23 octombrie 2020. Ce se intampla astazi cu principalele valute

Angajatii prezinta legitimatie de serviciu sau adeverinta de la angajator, a mai spus Vela

Iesirea din casa este permisa doar pentru nevoi urgente si personale, precum aprovizionarea de la magazine sau farmacii.

Iesirea din casa este permisa pentru plimbarea animalelor de companie doar in jurul locuintei.

Armata, politia locala si politia va avea oricand dreptul sa va legitimeze si intrebe care este motivul pe care ati parasit locuinta.

Klaus Iohanis a anuntat de asemenea ca diseara Marcel Vela, Raed Arafat si Bogdan Despescu vor prezenta termenii ordonantei militare 3 din 24 martie 2020 pe larg pentru informarea populatiei.

Armata iese in strada – Ordonata militar nr. 3

Ordonata militar nr. 3 a ajuta organele de politie si control, armata va fi scoasa in strada pentru a ajuta la legitimarea celor care parasesc casa fara motiv, va reamintim ielirea din casa este interzisa si poate atrage amenzi sau chiar dosar penal pentru raspandirea de boli.

Politia locala a primit drepturi noi odata cu ordonanta militara 3, prin urmare va pot amenda, opri in circulatie sau deschide dosar penal daca incalcati regulile din ordonantele militare emise.

Citeste si articolul :   Revolta in Hunedoara dupa ce un barbat a dat de pamant cu un copil intr-un parc de joaca: "Ne facem dreptate singuri"

Este de asteptat ca in intervalul 19-21 sa fie prezentat documentul emis de Ministerul de interne, respect ordonanta militara 3, si vom afla pe larg despre ce noi intedicii este vorba.

HUFF.ro va transmite live declaratiile ministrului Vela, iar acest articol va fi actualizat cu documentul militar numarul 3 din 24 martie 2020.

Atentie, nu mai este vorba de recomandari, ci de obligatii, conform Ministerului de interne. Site-ul ministerului este mai.gov.ro.

VIDEO: Ordonata Militara nr. 3 din 24 martie

https://www.facebook.com/stiri24net/videos/223760542321247/

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.