Dr. Adrian Marinescu, spirtul nu este eficient pentru Coronavirus, nu folositi excesiv clorul

Doctorul Adrian Marinescu a declarat la Antena 3 ca nu este necesar ca ambalajele produselor cumparate sa fie dezinfectate cu clor sau spirt. Este suficient sa avem mainile curate, curatate cu apa si sapun. Doctorul spune ca spirtul nu este eficient impotriva coronavirus.

„Sapunul a fost demonstrat dealungul timpului ca cel mai bun dezinfectat al mainilor. Suprafretele pot fi dezinfectate cu spirt. Nu va dati cu spirt sau clor pe maini. Foloti Geluri dezinfectate. Studiile arata ca spirtul nu este eficient pentru COVID-19”, spune Adrian Marinescu doctor la Spitalul Matei Bals.

Maine trebuie spalate cu apa si sapun cat mai des

Doctorul Adrian Marinescu mai spune ca cea mai buna preventie este spalarea mainilor cat mai des si nu abuzul de produse dezinfectate.

Publicitate

„Daca avem manile curate nu este nevoie sa dezinfectam cu clor. Diverse persoane vin cu informatii extrem de neavizate. Trebuie sa vorbim despre datele care au fost filtrate” Nu este important daca la un moment dat exista o exceptie, nicaieri in lume nu se face lucrul acesta, perioada de 14 zile este mai mult decat suficienta.

Citeste si articolul :   Andreea Esca a uimit pe toata lumea! Cum s-a filmat vedeta de la Pro TV

Rafturile cu sapun sunt pline

Doctorul Marinescu mai spune ca a observat ca oamenii au inteles gresit masurile de preventie impotriva coronavirus si cumpara excesiv produse bazate pe clor sau spirt. Medicul sfatuieste cetatenii sa nu uite sa cumpere sapun, acesta fiind cel mai bun dezinfectant al mainilor, scrie huff.ro.

Dr. Adrian Marinescu este specialist in boli infectioase la Matei Bals.

IGIENA MAI BUNA A MAINILOR POATE PREVENI GRIPA

Utilizarea dezinfectantilor pe baza de etanol ar trebui sa ofere protectie impotriva virusurilor gripale, care se pot raspandi prin saliva si mucus. Totusi, noile descoperiri contesta acest lucru si sugereaza ca igiena mainilor ar putea fi imbunatatita.

Virusul gripal A (IAV) este contagios si persista in mucusul umed provenit de la pacientii infectati chiar si dupa ce au folosit un dezinfectant pe baza de etanol (EBD) timp de doua minute complete, potrivit oamenilor de stiinta de la Universitatea de Medicina din Kyoto, Japonia.

Pentru a distruge complet virusul, sunt necesare aproape patru minute de expunere la dezinfectant pe baza de etanol (EBD).

Citeste si articolul :   Medic: "Peste jumatate de milion de romani vor muri de COVID, daca nu intrerupem lantul de transmitere pandemic"

Cercetatorii au descoperit ca secretul supravietuirii virale este consistenta groasa a salivei si mucusului provenite din tractul respirator ca rezultat al infectiei virale. Structura groasa a substantei (mucus plus saliva) a impiedicat etanolul sa ajunga la virusul gripal A (IAV) si sa il dezactiveze.

”Proprietatile fizice ale mucusului protejeaza virusul si nu permite dezinfectantului sa il distruga. Pana la uscarea completa a mucusului, IAV-ul infectios poate ramane pe maini si pe degete chiar si dupa ce pacientul s-a spalat pe maini”, explica Takaaki Nakaya.

Studiul sugereaza ca frecarea rapida a mainilor cu dezinfectant nu este suficienta pentru a opri raspandirea virusului gripal.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.