Inca un politist cu coronavirus acuzat de minciuna. Ofiter la Frontiera, anchetat penal dupa ce a mers in trei cluburi inainte de a fi diagnosticat

Un ofiter de la Politia de Frontiera din Iasi, diagnosticat cu coronavirus, va fi cercetat penal pentru zadarnicirea bolilor dupa ce ar fi mintit reprezentantii Directiei de Sanatate Publica despre modul in care si-a petrecut o noapte.

Razvan Ioan M. ar fi omis sa spuna, in doua declaratii orale, ca a mers in trei cluburi, cu doar cateva zile inainte de a fi diagnosticat cu boala. Politistul sustine contrariul: „Am comunicat tot traseul”. Razvan M. (38 de ani) este ofiter in cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi si a fost diagnosticat cu Covid-19 miercuri, 11 martie. Imediat dupa ce a fost internat la Spitalul de Boli Infectioase, in aceeasi zi, politistul a fost interogat in doua randuri de catre reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Iasi.

Potrivit unor surse, ar fi spus ca a participat la o petrecere organizata la sala de fitness Vivertine, pe 8 martie, insa a omis un aspect mult mai important, relevant pentru ancheta epidemiologica. In aceeasi noapte, ar fi mers in alte doua cluburi din Iasi, in care se aflau sute de persoane. Unul dintre cluburi este Time Out, care s-a inchis acum doua zile, pe fondul epidemiei de coronavirus. In al doilea club este Fratelli, unde este catalogat de patron ca fiind „un client fidel”.

In noaptea de sambata spre duminica, totusi, politistul nu ar fi reusit sa intre, fiind oprit de organele de securitate. „Va aduc la cunostinta faptul ca barbatului testat pozitiv cu COVID-19 in Iasi despre care se presupune ca ne-a calcat pragul in seara respectiva, nu i s-a permis accesul in locatie de catre angajatii responsabili de Securitate ai clubului.

Publicitate

Sambata spre duminica, in jurul orei 3:30-4:00 persoana in cauza (desi era client frecvent Fratelli) nu a fost primita in interior datorita tinutei sale nepotrivite”, a precizat Catalin Leahu, patronul de la Fratelli. Potrivit unor surse, politistul de frontiera nu a fost primit deoarece s-ar fi aflat in stare avansata de ebrietate.

Citeste mai multe pe adevarul.ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.