Situatia devine din ce in ce mai grea in Italia. 97 de decese si un numar-record de imbolnaviri anuntat intr-o zi: aproape 1.800

Italia a anuntat luni cel mai mare numar de imbolnaviri cu coronavirus inregistrat in 24 de ore de la inceputul epidemiei in aceasta tara: 1.797 de cazuri confirmate si 97 de noi decese, cifre ingrijoratoare, care se apropie de cele pe care le anunta China in varful crizei sale provocate de Covid-19.

Numarul total al cazurilor de coronavirus in Italia a ajuns astfel la 9.172, iar bilantul deceselor este de 463. Este de departe tara care inregistreaza cea mai grava situatie din lume, dupa China, acolo unde epidemia pare, in schimb, sa se apropie de sfarsit. China a anuntat, de pilda, 23 de decese si doar 44 de noi cazuri in ultimele 24 de ore. Bilantul total in aceasta tara-focar pentru epidemia de Covid-19 a ajuns la 80.739 de imbolnaviri si 3.120 de decese.

In Italia, 724 de oameni s-au vindecat, iar 650 sunt acum in stare grava sau critica.

Citeste si articolul :   Doliu in Biserica Ortodoxa Romana. S-a inaltat la Ceruri unul dintre cei mai iubiti preoti.

In China, 58.742 de persoane s-au vindecat, iar 5.111 sunt inca in stare grava.

Publicitate

Raportat la milionul de locuitori, Italia are o rata de 151,7 imbolnaviri, in timp ce in China raportul este de 56,1.

Dupa China si Italia, din punctul de vedere al deceselor, pe locul al treilea este Iranul, cu 237 de decese, in timp ce numarul de imbolnaviri este de 7.161 (595 de cazuri noi de Covid-19 si 43 de noi decese in ultimele 24 de ore).

Ca numar de persoane contaminate, Coreea de Sud este pe locul al treilea in lume, cu 7.478 de cazuri (165 de cazuri noi in 24 de ore). Bilantul deceselor in Coreea este insa mult mai mic, de 53 de persoane, cu doar trei noi decese in ultimele 24 de ore.

Pe de alta parte, este destul de ingrijorator si ceea ce se intampla in Franta, Germania si Spania, unde numarul cazurilor confirmate de coronavirus a trecut de 1.000 de persoane. In Franta sunt deja 21 de morti, in timp ce Germania a anuntat, luni, primele sale doua decese. In spania sunt 28 de decese, dintre care 11 in ultimele 24 de ore.

Citeste si articolul :   Marcel Ciolacu: PSD va iesi pe primul loc la aceste alegeri.

Seful Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, spune ca amenintarea unei pandemii de Covid-19 a devenit „foarte reala”, dar crede ca aceasta poate fi controlata, scrie digi24.ro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.