ULTIMA ORA: Veste buna! Pacientul spaniol infectat cu coronavirus s-a vindecat dupa ce a fost tratat cu un medicament HIV

Sperantele pentru o cura de coronavirus au fost ridicate astazi in urma raportarilor ca un pacient a fost tratat cu succes utilizand HIV si medicamente pentru scleroza multipla in Spania .

Miguel Angel Benitez – care a devenit primul caz al tarii luna trecuta – se spune ca a facut o recuperare completa la Spitalul Virgen del Rocio din Sevilla.

Barbatul de 62 de ani a fost tratat cu medicamentul antiretroviral lopinavir-ritonavir, vandut sub numele de marca Kaletra, care a fost utilizat pentru tratarea pacientilor cu HIV de un deceniu, scrie dailymail.co.uk

Tabletele, cunoscute sub numele de medicamente inhibitoare , functioneaza prin prevenirea inmultirii virusului in sange.

Publicitate

Coronavirusul devine mortal cand i se permite sa se multiplice rapid in plamani, sa omoare celulele si sa provoace pneumonie.

Boala extrem de contagioasa a infectat mai mult de 96.000 de oameni si a ucis 3.300 de oameni in intreaga lume si este in prezent incurabila.

Oamenii de stiinta spera sa testateze si sa distribuie un vaccin in termen de 18 luni.

Citeste si articolul :   Romania, lovita de frig si ninsori. ANM a emis cod galben. Judetele afectate

Medicamentul folosit

De asemenea, medicii au injectat barbatului interferoni beta, proteine ​​care opresc reducerea inflamatiei si sunt utilizate pentru a trata bolnavii de SM.

Spitalul spaniol a incercat saptamani intregi tratamentul experimental in lupta sa impotriva COVID-19, care pana acum a infectat 171 de persoane in Spania.

Directorul spitalului de boli infectioase Ramon y Cajal din Madrid, Santiago Moreno, a declarat ca acest virus este „foarte asemanator cu HIV”.

El a adaugat: „Aceasta enzima este esentiala pentru reproducerea virusului. Combinatia de lopinavir si ritonavir inhiba si blocheaza HIV. Rezultatele pe care le-am facut pana acum cu privire la utilizarea lui impotriva coronavirusurilor sunt incurajatoare.

Cercetatorii de la Universitatea Oxford lucreaza de asemenea la un vaccin, precum si la Universitatea din Queensland din Australia.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.