ULTIMA ORA: A doua persoana care se vindeca de coronavirus in Romania

Sase persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, 38 se afla in carantina si alte 11.311 sunt in izolare la domiciliu. De asemenea, cei doi romani infectati pe nava Diamond Princess s-au vindecat.

Rezultatele testelor de la Timisoara au fost anuntate acum cateva minute. La femeia de 38 de ani, rezultatul este negativ, fiind al doilea test realizat cu rezultat negativ. In cazul barbatului de 47 ani, rezultatul este negativ, dupa ce in a 12-a zi rezultatul testului a fost pozitiv. Ei nu vor fi insa externati.

In cazul tanarului de 16 ani, rezultatul este pozitiv, dupa ce anterior testul a fost, de asemenea, pozitiv. Colegul de banca al tanarului a fost testat, rezultatul fiind negativ.

Nelu Tataru, secretar de stat si prof. dr. Alexandru Rafila vor sustine o declaratie de presa in noul context de raspandire a COVID-19.

Publicitate

Trebuie in primul rand sa protejam personalul medical, el reprezinta prioritatea zero. Daca personalul medical se infecteaza, vom avea probleme cu diagnosticul si tratarea acestor pacienti.

Citeste si articolul :   Noi masuri de la 1 iulie. Declaratie obligatorie si conditii de siguranta impuse

– Recomandarea OMS e urmatoarea: masti cu grad de protectie 2 sau 3, ochelari/viziera, manusi, halat cu maneca de lunga de unica folosinta. Acesta este standardul pentru medici.

– Nu avem resurse nelimitate, dar speram ca in curand colegii de la Colegiul de Achizitii sa procure suficient echipament cat sa nu intram intr-o criza.

– Exista 4 scenarii luate in calcul. Scenariul 2- daca se trece de 25 de cazuri. In acel moment ne gandim la posibilitatea ca virusul se va transmite la nivel local mai rapid. Momentan, baiatul de 16 ani e singurul care a luat virusul la nivel local.

– Asadar, in scenariul 2 ne vom concentra pe impiedicarea unei „transmiteri in comunitate”.

– La nivelul intregii tari avem peste 2.500 de paturi la Boli Infectioase si peste 4.000 de paturi la Terapie Intensiva.

– La Timisoara sunt izolate 13 persoane din clasa cu baiatul confirmat.

– Nu este o perioada pentru migrare. Drumurile din Italia trebuie evitate.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Ungaria a inchis toate granitele

– Riscul sa fie obtinut un rezultat fals-pozitiv este foarte mic, testele au exactitate de 99%. Exista mai multe teste, care identifica structuri genomice diferite din structura coronavirusului. Depinde de fiecare spital, ce teste a achizitionat. Dar testele acestea de obicei nu au rezultate false.

– Legat de persoanele care si-au revenit in timp scurt, probabil i-am identificat in zilele finale ale bolii, cand deja se vindecau.

– Transmiterea virusului se face prin aer si prin suprafete, niciodata prin sange.

– 82% dintre cazurile de coronavirus sunt cazuri usoare, de obicei asimptomatice. Rata mortalitatii este de doar 3%.

– In cazul in care vom avea foarte multe cazuri, o sa se intample exact ca la gripa. Cazurile usoare si medii se vor trata acasa, simptomatic.

– Testarea si spitalizarea se vor face cat mai aproape de casa, de aceea centrele sunt distribuite uniform. Cand ai 25 poti sa ii concentrezi, dar daca sunt multi, transportul acestora trebuie limitat.

Citeste si articolul :   AMENZI de 4000 de euro, pe persoana fizica, daca nu sunt respectate regulile contra raspandirii coronavirus. Noi masuri DRASTICE in Romania, anuntate de Raed Arafat

– Ce inseamna pandemie? Afecteaza tot globul. Inseamna ca vom avea transmitere sustinuta in comunitate pe 3 continente. Avem in Iran, in Coreea de Sud, avem transmitere sustinuta in Italia. Deci sunt doua continente afectate. Cand vom avea cazuri concentrate pe 3 continente se va declansa pandemia. Practic este o decizie de politica de sanatate si vor exista consecinte la nivel global, precizeaza stirileprotv.ro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.