De ce periutele de dinti au perii de culori diferite? Un motiv necunoscut, dar foarte important

S-ar putea sa va surprinda, dar motivul principal pentru care exista parti colorate pe periuta de dinti este in principal pentru a va ghida atunci cand imprastiati pasta de dinti. De obicei, si cu siguranta incurajat de numarul mare de reclame, ai tendinta de a aplica pasta pe intregul cap de perie. Totusi, un exces nu este niciodata benefic: nu numai ca este o risipa inutila, dar in plus, prea mult fluor nu este recomandat pentru dintii tai (mai ales cei ai copiilor!). Prin urmare, este important sa aplicati cantitatea corecta de pasta de dinti. Si tocmai acesta este rolul pe care il au aceste parti colorate.

Acesta este motivul pentru care, din cand in cand, specialistii, producatorii si stomatologii insista ca modul in care ne spalam pe dinti este mai important decat cata pasta de dinti folosim. Dedicam timp periajului in fiecare zi: miscarile aplicate sunt asadar esentiale pentru a ne ajuta sa avem o igiena dentara optimizata.

Cat de des ar trebui sa-ti schimbi periuta de dinti?

Este de la sine inteles ca starea periutei dvs. de dinti ar trebui sa fie intotdeauna luata in considerare, deoarece va poate afecta sanatatea bucala. Specialistii recomanda inlocuirea acestuia la fiecare trei-patru luni, sau chiar mai devreme daca firele de par sunt uzate. Cu toate acestea, aceasta este o recomandare generala, deoarece factorii individuali pot necesita schimbarea mai des a periei. Mai ales cand vine vorba de copii. Ca masura de igiena, periutele lor de dinti trebuie inlocuite mai des decat cele ale adultilor.

Citeste si articolul :   Greseli de spalare a dintilor pe care le faceti si cum sa le remediati

Dar este la fel de important sa igienizezi periuta de dinti pentru a ucide bacteriile in timpul utilizarii. De asemenea, in anumite circumstante, trebuie sa-o inlocuiti chiar daca  nu sunt vizibile  urmele de uzura . In general, daca ai racit, gripa sau orice alta infectie orala, trebuie neaparat sa iti inlocuiesti periuta de dinti. Chiar daca este inca nou. Acest lucru va preveni expunerea la germeni care ar putea cauza boli altor membri ai gospodariei.

Publicitate

In acelasi mod in care periajul pe dinti este esential, nu trebuie sa neglijezi nici curatarea limbii. Indepartand eficient reziduurile alimentare si bacteriile, nu numai ca va protejati dintii, ci si preveniti respiratia urat mirositoare, cariile si bolile parodontale. Cum sa-ti periezi limba? Usor, facand miscari inainte si inapoi cu peria inmuiata intr-o cantitate mica de pasta de dinti.

Publicitate

Autor