Raed Arafat, anunt despre deschiderea scolilor.

Romania trece prin momente tensionate, chiar daca a inceput imunizarea. Numarul de cazuri a mai scazut, dar este totusi mare. Raed Arafat, seful DSU, a vorbit despre deschiderea scolilor fata in fata.

Raed Arafat, anunt despre redeschiderea scolilor

Seful DSU a mentionat ca, la nivel de autoritati, revenirea elevilor in banci este unul dintre cele prioritare asteptate aspecte si i se acorda o importanta dosebita. Se merge pe ideea ca scoala incepe la 8 februarie, dar in prima saptamana a lunii februarie va fi analizata situatia si va fi luata decizia finala.

“Pana la acest moment, intentia este ca in 8 februarie sa se reia activitatea in scoli, dupa bineinteles scenariile care se cunosc. Face to face sau partial. Asta o sa se vada, care va fi decizia finala, cum o sa se reia activitatea. Orice decizie de schimbare a acestei decizii va fi luata in prima saptamana a lunii februarie, daca se considera necesar. La acest moment, se merge pe ideea ca in 8 februarie se reia activitate in scoli”, a spus Arafat.

Si Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat ca decizia redeschiderii scolilor din 8 februarie ramane, chiar daca la Scoala nr. 28 din sectorul 2 al Capilatei a fost depistat un focar cu noua tulpina care face ravagii in Marea Britanie.

Publicitate

“Interesul major pentru deschiderea scolilor se pastreaza, fiind foarte atenti si prudenti, sub rezerva unei analize care se va face pe 2 februarie de specialistii DNP, MS si INSP”, a declarat Sorin Cimpeanu la Antena 3.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.