Masurile de relaxare care se vor aplica dupa 15 mai au fost publicate! In ce conditii vom putea iesi din casa dupa starea de urgenta.
Accesul in saloane si in cabinete stomatologice se va face numai cu programare. Elevii si profesorii care au boli cronice, cei care locuiesc cu persoane cu astfel de afectiuni sau cei care lociuesc cu varstnici nu vor face pregatire pentru examene la scoala, unde vor fi facute grupe de maxim zece elevi. Bisericile vor fi deschise, dar cu respectarea unei suprafete de 8 mp per persoana. Unitatile de cazare nu vor deschide barurile si restaurantele.
Exista o adresa de mail unde se pot trimite observatii si propuneri: [email protected].
Noile masuri cuprind reguli de organizare si desfasurare a activitatilor de ingrijire personala in spatiile special destinate, reguli de organizare si desfasurare a activitatilor in unitatile sanitare non-COVID, reguli pentru desfasurarea activitatii in cabinetele stomatologice, reguli generale de organizare si desfasurare a transportului de persoane, masuri de prevenire si protectie pe perioada desfasurarii activitatilor de pregatire pentru elevii claselor terminale (a 8-a, a 12- a si a 13-a) precum si pe perioada organizarii examenelor evaluare nationala si bacalaureat.
Accesul la activitatile de ingrijire personala in spatiile special destinate acestor servicii se face cu programare in prealabil, asigurandu-se o suprafata de minim 4 mp pentru fiecare client. Accesul clientilor se va face doar dupa verificarea temperaturii, nu trebuie sa depaseasca 37 de grade.
Angajatii trebuie sa poarte permanent manusi si masca.
Pacientii cu simptomatologie de viroza respiratorie, pacientii aflati in izolare/carantina sau pozitivi/confirmati cu Coronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19) pot fi tratati doar in cabinetele stomatologice desemnate, spun noile reguli care se vor aplica dupa 15 mai.
Accesul in spitale este permis doar pentru pacient, cu exceptia cazurilor de insotire a copiilor sau persoanelor dependente, nu se va permite stationarea in sala de asteptare.
Accesul la tratament se va face doar cu programare facuta in prealabil la telefon, moment in care pacientul va fi intrebat daca are simptome de raceala, tuse, dureri in gat, stranut, dificultati de respiratie si / sau febra (≥37⁰C), daca are varsta de 65 de ani sau mai mult, daca este sanatos si se simte in prezent sanatos, daca are membri ai familiei cu aceste simptome, daca sufera de o patologie cronica sau o afectiune care ii reduce imunitatea.
Accesul in cabinet se va face dupa inregistrarea temperaturii pacientului, iar personalul va utiliza echipament de protectie – masca chirurgicala, viziera si manusi iar pentru procedurile generatoare de aerosoli, masca tip FFP2/3.
In acordarea asistentei medicale de specialitate pacientilor care se prezinta la spitale se va incerca evitarea, pe cat posibil, internarii si efectuarea tratamentului medical la domiciliu/ambulatoriu.
Dupa 15 mai, in Roamnia, toti pacientii care se interneaza trebuie considerati ca fiind potential infectati, motiv pentru care este obligatorie utilizarea echipamentelor individuale de protectie la toate procedurile medicale efectuate, conform ghid INSP.
Masuri de prevenire si protectie pe perioada desfasurarii activitatilor de pregatire, pentru elevii claselor terminale (a 8-a, a 12- a si a 13-a) precum si pe perioada organizarii examenelor evaluare nationala si bacalaureat
Activitatea de pregatire se va organiza pe grupe de maxim 10 elevi si nu va dura mai mult de 3 ore, cu pauza de cel putin 10 de minute la fiecare ora, pentru aerisirea incaperilor. Este interzisa participarea elevilor si a personalului didactic sau auxiliar care sufera de afectiuni cronice, care locuiesc impreuna cu persoane ce sufera de astfel de afectiuni sau persoane cu varsta de peste 65 de ani. Acestor elevii aflati in aceste situatii se va gasi o forma de pregatire alternativa.
Pauzele se vor programa astfel incat sa nu fie in pauza mai mult de 2 grupe de maxim 10 elevi fiecare .
Citeste continuarea pe radical.wowbiz.ro.
Publicitate