UEFA insista: Recomandam reluarea competitiilor nationale si europene

UEFA a organizat, marti, o noua videoconferinta cu cei 55 de presedinti ai federatiilor nationale si a anuntat ca pana pe 20 iulie federatiile nationale trebuie sa anunte echipele calificate in cupele europene.

Oficialii UEFA insista reluarea campionatelor, cupelor nationale si a cupelor europene.

„Recomandam cu incredere incheierea campionatelor nationale si a cupelor. Vor fi evaluate si situatiile speciale, precum anularea campionatului, pentru participarea la cupelor europene”, se arata intr-un comunicat al UEFA, publicat de gazzetta.it.

UEFA a mai precizat ca au fost oferite „date posibile de reluare a competitiilor pentru cluburi, dar si pentru echipele nationale”.

Publicitate

Federatia Romana de Fotbal a dezvaluit marti, ca „noua data limita pentru comunicarea echipelor participante in competitiile europene este 20 iulie”.

Publicitate

In plus, competitiile europene sunt programate sa inceapa pe 28-30 iulie, partidele tur, iar returul va avea loc in perioada 4-6 august.

Referitor la meciurile echipelor nationale, care trebuiau sa se joace in martie si iunie, se vor disputa in toamna acestui an.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Anuntul presedintelui Iohannis

„In prezent se lucreaza cu trei scenarii pentru organizarea play-off-ului din toamna, o decizie finala urmand sa se ia pe 27 mai, cand e programata o noua sedinta a CEx UEFA”, anunta site-ul frf.ro.

Echipa nationala a Romaniei este calificata in barajul Ligii Natiunilor acolo unde va intalni selectionata Islandei, in deplasare. In cazul in care va castiga, tricolorii vor juca pentru un loc la EURO 2021 cu invingatoarea dintre Ungaria s Bulgaria.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.