Trucul gospodinelor. Ce sa faci ca sa nu se lipeasca clatitele de tigaie

Clatitele tale nu vor sa iasa din tigaie? Desi nu exista o reteta magica, urmeaza sfaturile noastre, ele te pot ajuta sa reusesti fara prea mult efort!

Cum sa impiedici clatitele sa se lipeasca de tigaie?

Problema care apare adesea la prepararea clatitelor este ca acestea tind sa se lipeasca de tigaie. Si, la fel de mult sa spun ca este cu adevarat frustrant, mai ales daca textura lor este perfect reusita. Dar apropo, esti sigur ca ai folosit cea mai potrivita ustensila? Foarte des, problema vine de la tigaie in sine.

Cand faceti clatite, trebuie sa pastrati o suprafata fierbinte, uniforma, iar daca tigaia este subtire, caldura patrunde mai repede in centru, iar celelalte zone raman reci. Daca ustensila pe care o folositi nu are o suprafata antiaderenta, sansele ca clatitele sa se lipeasca de tigaie sunt destul de mari.

La fel, daca tigaia este zgariata, problema va fi similara: clatitele vor avea probleme sa se desprinda. De aceea, atunci cand gatiti, este intotdeauna indicat sa aveti grija de ustensilele pe care le folositi, pentru a nu le deteriora sau a le altera performanta. Retineti, insa, ca exista pe piata tigai special adaptate pentru clatite.

Cateva sfaturi utile pentru clatite reusite

Exista cateva tehnici inteligente de luat in considerare pentru a le face cat mai delicioase si aurii. In primul rand: daca vrei sa nu se lipeasca, foloseste o tigaie potrivita, mai exact, trebuie sa fie antiaderent si cu suprafata plana.

De asemenea, amintiti-va sa ungeti tigaia cu ulei sau unt. Se recomanda utilizarea a 1/2 lingurita de ulei vegetal sau de canola. Dar aveti intotdeauna grija , deoarece prea mult ulei poate cauza probleme.

Caldura este un alt factor care influenteaza clatitele care se lipesc de tigaie. Asa ca opteaza intotdeauna pentru gatit la foc mic, deoarece daca flacara este prea mare, clatitele tale se pot rumeni prea repede pe margini, in timp ce interiorul va ramane crud si lipicios.

Un alt sfat grozav: lasati intotdeauna aluatul sa se odihneasca, chiar daca copiii tai ard de nerabdare sa-si devoreze clatitele. Multi bucatari cred ca 20 de minute sunt suficiente pentru a face clatite delicioase, dar mai ales pentru a avea o textura moale si delicioasa.

Autor