Nu-l mai arunca la gunoi! Cum sa folosesti zatul de cafea in gradina

Desi pare greu de crezut, cafeaua este aliatul de nadejde al unora dintre activitatile din gradina.

Si cand spunem cafea, ne referim mai ales la zatul de cafea, sau la pudra ce cafea fiarta. Iata la ce te ajuta cafeaua in gradina.

Adauga zatul de cafea la compost – cafeaua poate fi adaugata cu succes la prepararea compostului.

Aceasta ofera solului substante nutritive esentiale precum fosfor, potasiu si magneziu.

Trandafirii adora cafeaua. Este “arma secreta” pe care o folosesc crescatorii experimentati de trandafiri.

Publicitate

Cafeaua ajuta trandafirii sa creasca rapid si sa aiba multiple florescente. Evident cafeaua fiarta, sau ceaiul de cafea (o lingura de cafea fiarta bina intr-un litru de apa, ori zatul pus la radacina randafirilor). Cafeaua imbogateste solul cu nitrogen (in cantitati mici) si ii ofera un ph neutru.

De asemenea, atrage ramele care aereaza solul si ajuta la combaterea bacteriilor existente in sol.

Cum scapi de melci. Cateva solutii

Stimulent de crestere pentru morcovi.

Citeste si articolul :   Iata cel mai bun moment pentru a uda plantele (si nu este dimineata)

Contribuie la stimularea cresterii culturilor de morcovi. Inainte de a semana morcovii amesteca semintele acestora cu cafea macinata si abia apoi seamana morcovii in gradina. Vor incolti rapid si vei obtine o cultura bogata de morcovi.

Tine daunatorii departe de gradina.

Furnicile, melcii sau limaxii pot ataca gradina de legume. Ii poti tine insa la distanta daca asezi langa musuroi sau plantele invadate cantitati mici de zat de cafea.

Previne infectarea plantelor cu ciuperci.

Cafeaua – ceaiul de cafea sau zatul, previne infectarea plantelor cu ciuperci, dar in special radacinile si tulpina acestora.

Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi un strat de compost cu cafea sau, din cand in cand, sa presari zat de cafea la baza plantelor.

Cum scapi de furnici fara insecticid

Pune cafea, zat sau ceai la toate plantele care au nevoie de un sol neutru sau usor acid. In plus foloseste zat de cafea sau ceai pentru stimularea infloririi tuturor plantelor perene.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.