10 alimente care te ajuta sa arzi calorii

Dupa cum stim cu totii, arderea grasimilor este departe de a fi usoara. Totusi, cel mai bun mod de a atinge acest obiectiv este practicarea activitatilor fizice si respectarea calculului intr-o dieta echilibrata.

Iata o lista cu 10 alimente care va vor ajuta sa indepliniti aceasta provocare in mod eficient.

Ceai verde

Consumat chiar si ca parte a unei diete bogate in grasimi si, de preferinta, pe stomacul gol, ceaiul verde are beneficii exceptionale pentru controlul greutatii. Catechina prezenta in aceasta bautura ajuta organismul sa arda eficient caloriile.

Studiile arata chiar ca ceaiul verde are puterea de a absorbi grasimea din alimente, stimuland in acelasi timp metabolismul.

Vinete

Vinetele au puterea fabuloasa de a absorbi grasimea si de a te ajuta sa slabesti  destul de repede. Intr-adevar, bogat in pectina si fibre, imobilizeaza grasimile asimilate in organism. In plus, faciliteaza tranzitul intestinal, favorizand in acelasi timp distrugerea si eliminarea toxinelor.

Mere

Suprima  pofta de mancare prin excelenta, marul are proprietati satiante remarcabile care ajuta la lupta impotriva gustarilor la ore nepotrivite , mai ales dupa diverse activitati fizice.

Citeste si articolul :   Mihaela Bilic: Ce se intampla in organism cand mancam paine cu branza

Este, de asemenea, un fruct cu un continut ridicat de pectina, al carui rol este de a capta grasimile acumulate in organism.

Papaya

Papaya este un fruct cu multiple virtuti. Deosebit de bogat in calciu, fibre, fosfor, tiamina, vitamine si niacina, are un continut scazut de calorii si contribuie la buna functionare a intestinelor, precum si a intregului sistem imunitar. Contine si papaina; o enzima care desparte pectinele, zaharurile si lipidele, actionand usor si natural ca un arzator de grasimi.

Capsuni

Consumate dupa mese sau dupa sport, capsunile sunt bogate in oligoelemente si mangan. Aceste componente joaca un rol considerabil in stimularea bunei functionari a glandei tiroide. Acesta din urma are o actiune semnificativa de ardere a grasimilor asupra organismului.

Diureticele, datorita prezentei potasiului si a anumitor taninuri, capsunile favorizeaza eliminarea grasimilor, precum apa rece.

Ananas

Ananasul este un fruct foarte popular pentru pierderea in greutate, datorita continutului sau de bromelaina prezent in tulpina sa. Prin descompunerea proteinelor si mai ales, prin lupta impotriva dezvoltarii celulelor adipoase, aceasta enzima favorizeaza digestia, descompune tesutul celulita si contribuie foarte mult la eliminarea grasimilor.

Citeste si articolul :   Beneficiile lamaii si scortisoarei asupra organismului

Rosia

Rosia este si un aliat de alegere atunci cand vine vorba de pierderea in greutate. datorita continutului sau ridicat de vitamina C, ajuta organismul sa scada nivelul de cortizol, si in acelasi timp sa previna acumularea de grasime si crearea de celulita.

Ardei

Ardeii grasi contin capsaicina. Acest element favorizeaza senzatia de satietate. Aceasta molecula mareste si cheltuiala energetica de baza, adica cea a caloriilor, impiedicand in acelasi timp asimilarea grasimilor in organism.

Ardei iute

Continand si capsaicina, dar cu o rata mai mare decat ardeii, ardeii iuti actioneaza ca arzatori  de grasimi. Prin producerea de caldura, aceasta molecula favorizeaza consumul de energie, adica cel al grasimilor stocate, pentru a slabi rapid. Cu toate acestea, nu este recomandat femeilor insarcinate.

Brocoli

Sarac in calorii si mai presus de toate, foarte bogat in fibre, broccoli este unul dintre cele mai bune alimente care ard grasimile. Consumat de mai multe ori pe zi, favorizeaza astfel consumul de energie in timpul digestiei, chiar si in repaus, pe vreme rece. Consumul regulat al acestei legume verzi, chiar si fara sport, favorizeaza tranzitul intestinal precum si eliminarea grasimilor si toxinelor.

Citeste si articolul :   5 beneficii ale spanacului despre care s-ar putea sa nu stiti

Mai multe alimente din ziua de azi faciliteaza arderea caloriilor si pierderea grasimii de pe abdomen. Pentru ca procesul sa fie eficient, este intotdeauna mai bine sa practicati sport, precum antrenamentul cu greutati, mersul pe jos sau inotul si sa urmati o dieta sanatoasa si echilibrata.

Autor