Alexandru Rafila a rabufnit: “Trebuie sa le spunem oamenilor adevarul”

Medicul Alexandru Rafila, deputat PSD, a vorbit la Antena 3, despre evolutia pandemiei si posibilitatea ca pandemia cu virusul SARS-COV-2 sa se finalizeze in acest an. Reprezentantul Romaniei la OMS, a declarat ca ”infectiile cu noul coronavirus vor continua sa existe. Nu exista vaccin perfect sa ofere protectie suta la suta”.

“Nu sunt pesimist, eu sunt rezervat intotdeauna pentru ca prefer ca lucrurile sa se intample si ulterior sa avem confirmarea optimismului sau sperantei noastre.

Trebuie sa spunem niste lucruri care se intampla in momentul de fata. In Uniunea Europeana in Europa in general Canada, Statele Unite probabil si in alte cateva tari lucrurile pandemia s-ar putea sa se incheie la pana la sfarsitul anului”, a spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: “Si anul viitor va fi un an pandemic”

Publicitate

“Cu siguranta si anul viitor va fi un an pandemic pentru ca, sunt foarte multe tari care nu au inca acces la vaccin sau acces la cantitati extrem de mici de vaccin, cu care abia reusesc sa se vaccineze personalul medical.

Citeste si articolul :   De ce se inchid magazinele la ora 18. Raed Arafat a facut anuntul

Ori lucrul asta ne va permite ca infectia sa continuie in anumite state si noi trebuie sa ne comportam ca cetateni europeni, ca tara membra in Uniunea Europeana si sa avem o conduita care sa ne permita sa reluam activitatile sociale si economice cat mai repede si toamna sa fie o toamna normalitatii din aceste puncte de vedere, si campania de vaccinare sa fie cea care sa incheie pandemia in tara noastra”, a mentionat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: Cazurile de infectie cu noul coronavirus vor continua sa existe. Nu exista vaccin perfect

“Trebuie sa le spunem oamenilor adevarul, cazurile de infectie cu noul coronavirus vor continua sa existe. Nu exista vaccin perfect sa ofere protectie suta la suta, dar daca vom avea mult mai putine cazuri si vom avea mult mai putine cazuri grave atunci ca putem sa consideram pandemia s-a inchis si trecem de la transmiterea comunitara la o transmitere sporadica”, a spus Alexandru Rafila.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.