Medicul Adrian Marinescu, despre sfarsitul pandemiei: “E ultima strigare”

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Bals din Capitala, sustine ca pandemia de coronavirus nu va mai dura mult.

Medicul infectionist a mentionat ca aceasta iarna ar fi sfarsitul pandemiei COVID-19.

“Eu cred ca sezonul rece care urmeaza e cam ultima strigare, in sensul ca dispare cu totul. Dar e un moment greu pentru noi toti (…).

Eu sunt optimtist si nici nu cred ca as putea gandi altfel, pe principiul ca ce vrei sa faci reusesti pana la urma. Poate iti ia mai mult timp, mai putin, dar reusesti pana la urma. Si noi, medicii, ne gandim mereu la pandemie”, a declarat medicul Adrian Marinescu, la Antena 3.

Medicul a marturisit ca inca din copilarie si-a dorit sa devina medic.

“Nu e sentiment mai placut ca o vindecare a cuiva”

“Cand reusesti sa faci pe cineva bine, mai ales un caz dificil, nu exista un alt sentiment mai placut, sufleteste, e un sentiment grozav.

Citeste si articolul :   Sofia Vicoveanca, mesaj dur, dupa ce s-a spus ca este bolnava de COVID-19

Nu e sentiment mai placut ca o vindecare a cuiva. Dar trebuie sa fiu calm, ca sa pot transmite binele. In plus, daca te panichezi, gresesti mult mai usor”, a mentionat medicul Adrian Marinescu pentru sursa citata mai sus.

Intrebat daca ar fi de acord cu introducerea obligativitatii vaccinarii anti-COVID, dr. Marinescu a afirmat ca o astfel de masura ar avea un efect invers.

„La mine inca de la inceput, punctul meu de vedere a fost ca nu exista termenul de obligativitate, pentru ca functioneaza ca un bumerang. In momentul in care vii cu ceva obligatoriu, s-ar putea sa obtii efectul invers. Partea de motivatie nu mai e ca la inceputul campaniei, cand vorbeam de studii si date. Prin vaccinare, ma intereseaza sa nu-mi pun viata in pericol. Ma intereseaza ca nu fac o boala grava. Spre deosebire de altii care doar citesc unele date si vorbesc de unele statistici, sunt printre cei care de un an si jumatate am vazut un numar imens de pacienti in spital si, din pacate, am vazut foarte multe forme severe chiar printre persoane cunoscute si carora nu prea am avut cum sa-i ajut. Din pacate, au ajuns in Terapie Intensiva si mi-as fi dorit sa-i am vaccinati ca sa gasesc o varianta ca ei sa nu se imbolnaveasca”, a explicat Adrian Marinescu.

Citeste si articolul :   Medicul Adrian Marinescu, anunt despre testele negative

De asemenea, medicul infectionist nu este de acord nici cu restrictionarea accesului persoanelor nevaccinate in centrele comerciale si restaurante.

„Nu cred ca ar fi o solutie. Lucrurile acestea ar trebui sa fie o motivatie imperativa. As merge pe partea echilibrata si as explica logic de ce imi trebuie acel vaccin. Cred ca toti putem mai mult. E vorba si despre medici si de toti care pot sa puna umarul”, a mai precizat medicul.

Autor