Ultima ora! Bucurestiul ar putea intra in scenariul galben incepand de astazi

Bucurestiul ar putea intra, incepand de astazi, in scenariul galben.

Rata de infectare a ajuns la 2,10 la mia de locuitori, fata de 1,93, cat era ieri.

Subliniem faptul ca datele prezentate sunt centralizate de Ministerul Sanatatii, iar Directia de Sanatate Publica nu a anuntat, inca, oficial, cifra.

Inca din cursul zilei de joi au aparut informatii potrivit carora este doar o chestiune de timp pana cand Capitala va intra in scenariul galben.

Publicitate

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Sanatatii, incidenta cazurilor de COVID a depasit 3 la mia de locuitori si in alte 2 orase mari. Incidenta in Satu Mare a ajuns la 3,6 iar in Bistrita, 3,26.

Reamintim ca judetul Ilfov a intrat ieri in scenariul galben.

Publicitate

Certificatul verde a fost aprobat de CNSU

Comitetul pentru Situatii de Urgenta a luat decizia, in cadrul sedintei de joi, ca certificatul verde sa devina obligatoriu in toate zonele unde rata de infectare depaseste 3 la mia de locuitori.

Citeste si articolul :   Decizia pronuntata de CEDO: Vaccinarea obligatorie este legala

Oamenii vor avea acces la nunti, botezuri, la meciuri, in salile de sport, in cinematografe si restaurante doar daca vor prezenta certificatul verde.

”Este o solutie! Eu am spus ca nu vreau sa mai inchidem economia. Peste 3 la mie stiti foarte bine ca avem niste masuri care ar fi inchis unele dintre activitatile economice. Si atunci o solutie pentru a mentine activitatile economice deschise o reprezinta acest certificat verde. Dar sa stiti ca nu este o solutie pentru a scapa de pandemie! Pentru a scapa de pandemie trebuie sa ne vaccinam! Se poate descarca acest certificat verde, codul QR se poate citi foarte simplu…”, a declarat premierul Florin Citu.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.