Streinu-Cercel avertizeaza: „Pandemia nu se termina cu valul 4. Urmeaza inca doua valuri”

Fostul manager al al Institutului “Matei Bals” din Capitala, Adrian Streinu-Cercel avertizeaza: „Pandemia nu se termina cu valul 4. Urmeaza inca doua valuri”.

Cu toate ca abia am intrat in valul 4 al pandemiei, Adrian Streinu-Cercel sustine ca dupa valul 4, urmeaza sa ne confruntam cu cel putin alte doua valuri, dar de acesta data cu alte variante ale coronavirusului.

Medicul a explicat la Antena 3, ca vor urma alte doua valuri cu alte variante ale virusului.

Adrian Streinu-Cercel avertizeaza:

Publicitate

„Nu este problema daca vine sau nu al patrulea val, pentru ca al patrulea val este in momentul de fata in fata noastra. Faptul ca Terapie Intensiva au inceput sa se adune pacientii, denota clar acest lucru.

Practic, pacientii care sunt in Terapie Intensiva reprezinta acel procent de 5% de cazuri severe. Si daca facem calculul inapoi, o sa vedeti cate cazuri sunt in realitate, in spatele acestui procent de 5%, deci a numarului de pacienti care sunt in Terapia Intensiva.

Terapiile Intensive incep sa fie aglomerate si din pacate, noi functionam exact cu acelasi personal pe care l-am avut si in urma cu 8 luni, si in urma cu 1 an, si in urma cu 1 an si 8 luni.

Citeste si articolul :   Cum vrea CoviGrinch sa ne fure Craciunul.

Practic, aici trebuia sa facem o mica dezvoltare, in sensul sa dam posibilitatea unor specialitati colterale , sa isi faca o dezvoltare pe Terapie Intensiva, in asa fel incat sa putem face fata urmatoarelor valuri.

Pentru ca noi vorbim acum de valul 4, dar trebuie sa fim cat se poate de constienti ca pandemia nu se termina cu valul 4 si urmeaza inca cel putin inca doua valuri de aici incolo, categoric, cu alte variante”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, pentru sursa citata mai sus.

Medicul Adrian Streinu Cerce a atentionat din nou ca masca este singura care ne protejeaza, bineinteles, in afara de vaccin.

„Atata timp cat lumea nu intelege sa se vaccineze in asa fel incat sa puna stop propagarii acestui virus, virusul pe masura ce trece de la o persoana la alta, el va capata noi valente si va face noi mutatii, iar alte noi mutatii vor face apanajul altor valuri. Deci totul depinde de noi”, a mai spus Streinu-Cercel.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.