Se majoreaza valoarea tichetelor de masa si a tichetelor de cresa

Se majoreaza valoarea tichetelor de masa si a tichetelor de cresa incepand cu aceasta toamna. Aceasta masura este propusa de Ministerul Muncii care a initiat doua proiecte de ordin. Acestea au fost puse in dezbatere publica, urmand sa fie adoptate in curand.

Majorarea sumelor alocate prin tichetele de masa si de cresa urmeaza sa fie aplicata incepand cu luna octombrie 2021 si va fi in vigoare pana in luna martie a anului viitor, poreivir propunerii.

Astfel, valoarea nominala a unui tichet de masa va creste de la 20,01 lei, cat este in prezent, la 20,09 lei. Va fi o crestere de doar 0,08 lei. Ultima actualizare a valorii tichetului de masa avut loc anul trecut, cand indexarea s-a facut cu un ban fata de valoarea anterioara.

Totodata valoarea nominala lunara a tichetelor de cresa va creste de la 480 de lei, cat este in prezent, la suma de 490 de lei.

Publicitate

Cum sunt acordate tichetele de masa

In cazul tichetelor de masa, angajatorul poate stabili orice valoare sub pragul maxim de 20,09 lei, in vreme ce suma acordata lunar prin tichetele de cresa are o valoare fixa, de 490 lei.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Premierul ORBAN a declarat care sunt regulile obligatorii din 16 martie. Ce se intampla cu CAPITALA

Tichetele de masa sunt bilete de valoare, pe care orice angajator le poate acorda lunar salariatilor sai. Plata acestora este reglementata in baza Legii nr. 165/2018, potrivit careia aceste tichete pot fi utilizate doar pentru achitarea mesei sau achizitionarea de produse alimentare.

Cine beneficiaza de tichetele de cresa

Tichetele de cresa, asa cum le defineste aceeasi lege, sunt bonuri de valoare care se acorda lunar angajatilor. Este vorba despre acei angajati care nu beneficiaza de concediu si de indemnizatie pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap. Aceste bonuri de valoare pot fi utilizate doar pentru plata taxelor la cresa unde este inscris copilul.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.