Autoritatile din Bulgaria inaspresc masurile

Ministrul adjunct al sanatatii, din Bulgaria, dr. Dimitar Petrov,a anuntat ca tara vecina va intra in zona portocalie in cateva zile, potrivit novinite.com.

Potrivit ministrului adjunct, masurile vor fi inasprite, dar vor fi mai mult preventive pentru a putea gestiona mai bine situatia.

In prezent, Bulgaria se afla in zona verde, dar in cateva zile va intra in zona portocalie, cel tarziu luni.

Masurile vor fi inasprite, si vor fi facute mai multe controale pentru a opri raspandirea coronavirusului.

Publicitate

Potrivit dr. Dimitar Petrov, o data cu intrarea in zona rosie vor fi aplicate ”masuri drastice”.

”Momentan, s-au intensificat controalele epidemice la interior, acolo unde se aduna multi oameni. Sunt vizate cluburile din statiuni, unde exista suspiciuni ca masurile nu sunt respectate asa cum ar trebui”, a mai declarat el.

”Nu se poate ca intr-un local cu 200 de locuri sa avem 2000 de oameni.

Unitatile din aer liber, unde se aduna multe persoane vor avea, de asemenea anumite restrictii . Acestea sunt principalele locuri de contaminare. Plajele nu ridica asemenea probleme, sunt in aer liber, si bate vantul”, a mai spus Petrov.

Citeste si articolul :   Data alegerilor locale nu va mai fi stabilită de Guvern, ci de Parlament

De asemenea, acesta a mai explicat si ca valorile de trafic au crescut foarte mult, inclusiv din cauza celor care tranziteaza Bulgaria.

Potrivit ministrului, autoritatile se gandesc sa intensifice controalele in locurile de recreere, in benzinarii, in parcari si restaurante de tip fast-food.

In toate aceste locuri se formeaza grupuri, iar riscul de transmitere a virusului este destul de mare.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.