Directorul ANM, anunt de ultim moment. Vijelii puternice in urmatoarele ore. Cat mai dureaza valul de canicula

Elena Mateescu, directorul ANM, a anuntat ca in regiunile Crisana, Maramures si, local, Banat, Transilvania si nordul Moldovei vor fi conditii de instabilitate termica accentuata de la ora 16 pana maine dimineata la ora doua. De asemenea, reprezentantul ANM spune ca valul de temperaturi caniculare va lua o pauza la jumatatea saptamanii viitoare, potrivit Antena 3.

”O vreme in continuare deosebit de calduroasa, caniculara si cu disconfort termic accentuat. La aceasta ora inregistram 40 de grade Celsius la Bechet, 39 la Calafat, 38 la Bucuresti. Vorbim de temperaturi masurate in conditii standard, dar temperaturile resimtite sunt intre 40 si 43 de grade Celsius. Vorbim de valori care in aceasta zi vor fi cele mai ridicate in special in Muntenia, Oltenia, Banat, sudul Moldovei si sud-estul Transilvaniei.

In acelasi timp trebuie sa mentionam si conditiile de instabilitate termica accentuata de la ora 16 pana maine dimineata la ora doua este posibil ca in Crisana, Maramures si local in Banat, Transilvania si nordul Moldovei sa consemnam perioade de instabilitate atmosferica accentuata, cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80-100 de km/h si nu in ultimul rand cantitati de apa intre 25, pana la 30 de litri pe metru patrat. Capitala este ferita de de instabilitate atmosferica accentuata, mai degraba discutam de valori de temperaturi intre 38 pana la 40 de grade Celsius.

Citeste si articolul :   Avertizare METEO. Vremea se schimba in weekend

Pentru maine am prelungit avertizarea meteorologica de cod portocaliu pentru Muntenia, cea mai mare parte a Olteniei si a Dobrogei, sudul Moldovei, acolo unde disconfortul termic va ramane in continuare deosebit de accentuat. (…)

In prima jumatate a saptamanii viitoare este posibil sa se caracterizeze prin acelasi ecart al valorilor de 36-37 de grade.

Dupa aceea, ne apropiem de normalul termic al acestei perioade pentru ca este posibil sa consemnam valori care sa se situeze in jurul a 30-34 de grade Celsius pana in jurul datei de 8 august, dupa care din nou vorbim de valori care sa atinga si sa depaseasca pragul unei zile de canicula.”, a mentionat directorul ANM.

Autor