Alerta ANM imediata. Meteorologii anunta fenomene extreme. Harta zonelor vizate de cod galben

Alerta meteo imediata. ANM a emis un nou cod galben de vreme severa si fenomene extreme. Informarea este valabila, astazi, 11 iulie 2021, in intervalul orar 12.00-23.00.

“ATENTIONARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 11 iulie, ora 12:00 – 11 iulie, ora 23:00

Publicitate

Fenomene vizate: instabilitate atmosferica temporar accentuata

Zone afectate: conform textului si hartii

In intervalul mentionat, in zona Carpatilor Orientali si a Muntilor Apuseni si local in Moldova, Dobrogea, Muntenia, Crisana, Maramures si in nord-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice, vijelii si pe alocuri grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 25…40 l/mp.

Nota: Astfel de fenomene se vor semnala si in restul Moldovei si Munteniei, dar pe arii mai restranse.

Disconfortul termic se va mentine ridicat, duminica, pe alocuri in zonele de campie, iar la inceputul saptamanii viitoare va fi in intensificare si extindere, scrie in comunicatul emis de ANM.

Citeste si articolul :   Arafat, avertizare de ultim moment: "Este posibil ca situatia sa scape de sub control"

Prognoza METEO pentru saptamana 2.07.2021 – 19.07.2021

In saptamana 12.07.2021 – 19.07.2021 valorile termice vor fi mai ridicate decat cele specifice acestei perioade, la nivelul intregii tari. In aceeasi perioada va ploua mai mult decat in mod normal in special in vest, sud-vest si la munte, potrivit meteorologilor ANM.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.