Cancerul este o boala ascunsa: 12 simptome pe care toata lumea le trece cu vederea

Cu cat este mai repede detectat cancerul, cu atat sunt mai mari sansele de a scapa de el. Unele dintre simptome sunt destul de frecvente, dar multi oameni le pot trece cu vederea.

Iata cele mai frecvente 12 simptome ale cancerului:

1. Respiratie scurta

Unul dintre primele semne ale cancerului pulmonar, pe care toata lumea il trece cu vederea, este respiratia puternica sau cu o scurta respiratie. Pacientii cu acest cancer recunosc ca l-au ignorat. In aceasta situatie, astmul este adesea diagnosticat gresit.

2. Tuse cronica si dureri toracice

Mai multe tipuri de cancer, inclusiv leucemia si cancerul pulmonar, provoaca simptome similare cu cele ale tusei si bronsitei. Una dintre modalitatile de a le deosebi este daca problema este constanta sau cronica. Daca aveti tuse constanta sau dureri toracice, consultati medicul.

3. Infectii frecvente

Infectiile frecvente pot fi simptome ale leucemiei. Cancerul de sange produce o cantitate anormala de celule albe din sange care nu pot combate eficient infectiile. Leucemia este adesea diagnosticata la adultii care se plang de febra si simptome asemanatoare gripei.

Citeste si articolul :   14 semne de avertizare ale deficitului de vitamina B12 la femei

4. Dificultati la inghitire

Acest simptom este frecvent asociat cu cancerul de col uterin si este unul dintre primele simptome ale cancerului pulmonar.

5. Glandele limfatice umflate la subsuori sau inghinale

Marirea glandelor limfatice indica o infectie, care poate fi cancer. O proeminenta dureroasa sub brat duce adesea la cancer de san, in timp ce plasat in zona inghinala poate fi un semn precoce al leucemiei.

6. Tendinta excesiva de a avea vanatai

Acest simptom poate indica o activitate anormala a celulelor rosii din sange, ceea ce duce adesea la un diagnostic de leucemie. Vanatai in locuri neobisnuite (degetele si palmele mainilor) si pete rosii – petechii – pe fata, gat si piept sunt simptome pe care nu trebuie sa le ignorati.

7. Durere in abdomen sau pelvis

Durerea pelviana poate indica mai multe lucruri. Poate fi un semn al cancerului ovarian si nu trebuie ignorat cu usurinta.

8. Sangerari rectale

Este unul dintre primele semne ale cancerului de colon. Daca observati acest lucru, contactati imediat medicul dumneavoastra.

Citeste si articolul :   Este untul bun sau rau pentru sanatatea noastra ?

9. Pierderea in greutate

Daca va confruntati cu pierderea in greutate fara a schimba nimic in dieta dvs., poate fi un semn precoce al cancerului de colon care va afecteaza apetitul si capacitatea organismului de a scapa de „deseuri”.

10. O schimbare a unghiilor

Liniile maronii sau negre pot indica un cancer la ficat.

11 Dungi negre pe unghii:

Benzile negre care traverseaza unghia sunt de obicei un semn de melanom al unghiei. Este o patologie canceroasa grava.

12  Modificari care afecteaza alunitele:

O alunita care se schimba in dimensiune, culoare sau forma, care arata diferit de celelalte, care nu are margini precise, care sangereaza sau este incrustata, mancarime sau doare, este un semn de melanom (cancer al pielii).

Autor