Cata apa trebuie sa bei in functie de greutatea ta

Asa cum corpurile noastre sunt facute din apa, fiecare tesut, celula si organ are nevoie de ea pentru a-si indeplini functiile.

Hidratarea este cruciala pentru reducerea greutatii si pentru energie. In plus, o multime de reactii in lant in organism necesita o hidratare suficienta, de exemplu, metabolizarea alimentelor.

Cand nu hidrati suficient corpul, metabolismul incetineste si acest lucru impiedica pierderea in greutate, scrie andreilaslau.ro.

Apa impiedica supra-alimentarea

Publicitate

Adesea, corpul poate sa confunde foamea si setea. Din acest motiv, trebuie sa consumati cantitati suficiente de apa inainte de fiecare masa, pentru a evita cresterea in greutate si alte afectiuni declansate de deshidratare.

Efectele deshidratarii

– Constipatie

– Tensiune arteriala scazuta

– Crampe musculare

– Gura uscata

– Puncte slabe

– Ameteli

– Piele uscata

– Dureri de cap

– palpitatii ale inimii

Deshidratarea cronica ar putea declansa defectele grave ale organelor si ar putea conduce la pietre la rinichi, niveluri ridicate de colesterol, durere la nivelul articulatiilor si afectarea muschilor.

Citeste si articolul :   Beneficiile cojilor de ananas

Unele persoane sunt la risc crescut de deshidratare, incluzand pe cei care fac mult exercitiu fizic, au anumite probleme medicale sau nu consuma suficiente lichide de-a lungul zilei.

Pe masura ce inaintezi in varsta, creierul tau poate sa nu mai sesizeze semnele deshidratarii ca sa poata declansa mecanismul setei.

Daca esti ingrijorat ca nu bei suficienta apa, verifica-ti urina. Daca este de culoare galben deschis, inseamna ca esti bine hidratat.

Daca nu, insemna ca ai o problema, si ar trebui sa te stradui sa bei mai multe lichide.

De cat de multa apa ai realmente nevoie?

Credeti sau nu, fiecare persoana are nevoie de o cantitate diferita de apa. Aceasta cantitate este conditionata de greutatea persoanei in cauza. Adica, cu cat greutatea este mai mare, cu atat mai multa energie si mai multa apa are nevoie organismul.

Pentru a afla cata apa trebuie sa consumati zilnic, trebuie sa faceti urmatoarele lucruri:

– Cresteti-va greutatea cu 67% pentru a afla cati mililitri de apa aveti nevoie sa consumati zilnic.

Citeste si articolul :   9 alimente pentru a ameliora gastrita

– Adaugati 350 ml de apa la consumul zilnic de lichid pentru fiecare 30 de minute de exercitiu.

45 kg -> 1,98 l

50 kg -> 2,19 l

54 kg -> 2,365 l

59 kg -> 2,57 l

63 kg -> 2,78 l

68 kg -> 2,96 l

73 kg -> 3,16 l

77 kg -> 3,37 l

82 kg -> 3,58 l

86 kg -> 3,755 l

91 kg -> 3,96 l

95 kg -> 4,17 l

100 kg -> 4,38 l

104 kg -> 4,55 l

109 kg -> 4,76 l

113 kg -> 4,97 l

Cele mai bune moduri de a ramane hidratat

Faceti-va apa regimul dvs. zilnic – daca beti un pahar de apa dimineata si inainte de a merge la culcare va pune cu 950 ml in avans pentru atingerea cantitatii necesare.

Stabiliti obiective mici – puteti utiliza o sticla de apa reciclabila si puteti desena pe aceasta pentru a reprezenta obiectivele dvs. zilnice. Acest lucru va va inspira sa beti mai multa apa.

Imbunatatiti gustul apei

Citeste si articolul :   Semnale care avertizeaza ca ai probleme cu rinichii

Pentru a-i imbunatati gustul, dar fara a recurge la zahar si calorii, poti adauga fructe de padure, lamai, castraveti si asa mai departe la paharul de apa.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.