Prognoza METEO pentru urmatoarele zile

Meteorologii anunta ca vremea se mentine foarte calduroasa si in urmatoarele zile. In unele zone disconfortul termic va fi ridicat, cu un indice temperatura-umezeala (ITU) care va depasi pragul critic de 80 de unitati. Totodata, ANM transmite ca trebuie sa ne asteptam si la ploi insotite de descarcari electrice, vijelii si grindina.

Luni vom avea parte de averse cu caracter torential, cantitatile de apa vor depasi pe alocuri 15…25 l/mp si vor fi conditii de grindina. Temperaturile maxime se vor incadra intre 26 si 36 de grade, cu cele mai ridicate valori in vestul Olteniei, iar cele minime in general intre 11 si 21 de grade.

Dupa-amiaza si seara vor fi innorari temporare, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, local in zonele de deal si de munte, in centru, in sud si izolat in rest.

PROGNOZA METEO MARTI.

Vremea va deveni calduroasa in majoritatea regiunilor, iar in mare parte din vestul si sud-vestul tarii va fi canicula. In Crisana, Banat, Oltenia, Muntenia si local in Dobrogea, sudul Moldovei si vestul Transilvaniei, disconfortul termic va creste, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, mai ales dupa-amiaza si seara, local la deal, la munte si izolat in restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 27 si 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 11 grade in estul Transilvaniei si 24…25 de grade in Dealurile de Vest.

VREMEA IN CAPITALA

In Bucuresti vremea se va incalzi, iar disconfortul termic se va accentua, astfel ca indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi usor, dupa-amiaza, pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, iar in a doua parte a zilei vor fi conditii pentru ploi de scurta durata si descarcari electrice. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 32…33 de grade, iar cea minima de 18…20 de grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI.

Vremea va fi calduroasa, chiar caniculara in regiunile vestice si sudice. Disconfortul termic se va accentua in toata tara, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati in Crisana, Banat, Oltenia, Muntenia, in cea mai mare parte a Dobrogei si Moldovei si local in Transilvania si Maramures. Cerul va fi variabil, iar dupa-amiaza si seara, pe alocuri, mai ales la deal si munte, vor fi averse si descarcari electrice.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in vestul, nord-vestul teritoriului, dar si asociat averselor. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 28 si 38 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 12 grade in estul Transilvaniei si 24…25 de grade in Dealurile de Vest.

Citeste si articolul :   Cod portocaliu in Romania. Avertizare de la meteorologi

VREMEA IN Capitala

Vremea va deveni caniculara, iar indicele de confort termic temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 35…36 de grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 20 de grade.

PROGNOZA METEO JOI.

Vremea va fi in general instabila, iar valorile termice vor incepe sa scada. Cu toate acestea, disconfortul termic se va mentine accentuat in regiunile extracarpatice si izolat in restul teritoriului, iar local in Lunca Dunarii canicula va persista. Cerul va avea innorari temporar accentuate si mai ales dupa-amiaza si seara vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, pe arii relativ extinse in zonele de deal si de munte si local in restul teritoriului.

Ploile vor avea si caracter torential, iar pe alocuri cantitatile de apa vor fi insemnate. Izolat va cadea grindina si vor fi vijelii. Vantul va sufla slab si moderat, local cu intensificari pe parcursul zilei. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 26 si 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 12 si 21 de grade.

Citeste si articolul :   Donald Trump anunta un remediu revolutionar impotriva Covid 19

VREMEA IN CAPITALA

Vremea se va mentine caniculara, cu disconfort termic accentuat. Cerul va fi variabil, dar seara si noaptea vor fi intervale de timp cu averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 35 de grade, iar cea minima va fi de 17…19 grade.

DE VINERI PANA DUMINICA.

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta data si mai ales in nordul, centrul, estul si sud-estul tarii, local, vor fi perioade cu manifestari de instabilitate atmosferica accentuata.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.