Grecia, lovita de un cutremur puternic! Seismul a avut zeci de replici

Grecia, lovita de un cutremur puternic! In ziua de 22 Iunie 2021 la ora 01:14:18 (ora locala a Romaniei) s-a produs in DODECANESE ISLANDS, GREECE un cutremur semnificativ cu magnitudinea ml 5.3, la adancimea de 10km.

Seismul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: 151km SV de Aydin, 197km S de Karabaglar, 202km S de Izmir, 214km SV de Merkezefendi, 215km SV de Denizli, 225km S de Manisa.

Cutremurul a fost urmat de zece replici. Cea mai puternica replica a avut 3,8 grade pe scara Richter si s-a produs la o adancime de 10 kilometri, in apropierea urmatorelor orase: 120km SV de Thessaloniki, 174km N de Patra, 247km NV de Piraeus, 248km NV de Athens, 249km S de Skopje, 253km SE de Tirana, 290km SE de Prizren.

Articolul continuă după reclame

Autoritatile nu au declansat alerta de tsunami.

Publicitate

Dodecanezul sau Arhipelagul Dodecanez, este un grup de 12 insule care face parte din insulele Sporade de Sud apartinand Greciei, fiind situat in Marea Egee, intre Ciclade si Turcia. Are o suprafata totala de peste 2.700 milometri patrati si o populatie de circa doua sute de mii de persoane.

Citeste si articolul :   Alerta de calatorie in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord: Risc terorist sever

Si Turcia a fost zguduita de un cutremur semnificativ.

Un cutremur cu magnitudinea 4,2 s-a produs la Istanbul.

Turcia este strabatuta de mai multe falii seismice active. Unul dintre cele mai devastatoare cutremure anul trecut a avut loc in orasul de coasta Izmir in octombrie, ucigand peste 100 de persoane.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.