Doliu in Biserica Ortodoxa Romana. S-a stins maica Siluana Vlad

Doliu in Biserica Ortodoxa Romana. S-a stins maica Siluana Vlad, la 77 de ani. Anuntul trist a fost facut de parintele Constantin Sturzu.

„A trecut la Domnul in seara aceasta, la cateva zile dupa ce implinise 77 de ani, Schimonahia Siluana Vlad (28 mai 1944 – 8 iunie 2021). Dumnezeu sa o aseze intru binemeritata odihna in locasurile dreptilor!

Sa ne revedem in Rai, Maica mea draga!”, a transmis parintele Constantin Sturzu, pe pagina sa de Facebook.

S-a stins maica Siluana Vlad, la 77 de ani. Cine a fost aceasta?

Maica Siluana s-a nascut in anul 1944. A studiat filosofia la Universitatea din Bucuresti. Dupa absolvirea facultatii, a predat filosofia ca preparator timp de un an, la Universitatea din Galati. A inceput sa se implice alaturi de tineri in actiuni sociale, iar dupa 1990 s-a implicat in fondarea Asociatiei Studentilor Crestini Ortodocsi Romani (ASCOR) din Galati.

Publicitate

S-a calugarit la varsta de 49 de ani, in anul 1993, la Manastirea Christiana din Bucuresti, la indrumarea duhovnicului sau. La manastire si-a continuat activitatea caritabila si sociala, desfasurand activitati de binefacere in randul copiilor strazii si oferind indrumare tinerilor.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Opt persoane, intre care si un medic, de la Centrul de Dializa Alba Iulia au coronavirus

In 2001 s-a mutat la Manastirea Jitianu, langa Craiova, iar cu binecuvantarea IPS Parinte Teofan, pe atunci Mitropolit al Olteniei, a fost infiintat Centrul de formare si consiliere „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril”, care functioneaza pana astazi la Iasi.

In conferintele sustinute, Maica Siluana a abordat teme precum: relatiile tineretii, treptele iubirii, familia in societatea de azi, sursa depresiei omului modern, cunoasterea de sine, viata duhovniceasca si multe altele.

“Ne rugam ca Hristos, Mantuitorul lumii, sa o odihneasca in ceata sfintilor, unde nu este nici durere, nici intristare, nici suspin, ci viata cea fara de sfarsit.”

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.