Prefectul Alin Stoica: “Sunt interzise sarbatorile, serbarile si asa mai departe”

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a spus ce reguli vor trebui sa respecte bucurestenii de Sarbatorile Pascale.

De asemenea, acesta a vorbit si despre numarul maxim de persoane in cazul unor petreceri acasa.

“Carantina de noapte se ridica de Inviere si exista temerea ca oamenii vor merge la petreceri, poate chiar in cluburi. Cluburile sunt inchise, n-ar trebui sa functioneze, evident ca daca vor fi descoperite astfel de lucruri, vor fi sanctionate aspru, iar cluburile vor fi inchise si activitatea suspendata pe o perioada mai lunga”, a declarat prefectul Capitalei la Digi24.

„Nu exista petreceri, adica petrecerile nu pot fi organizate niciunde, nici acasa, nici pe strada, nici in cluburi, niciunde. Sunt interzise sarbatorile, serbarile si asa mai departe”, a declarat Alin Stoica. „Putem primi musafiri, evident, pot sa vina rude in vizita, dar nu putem sa facem petreceri cu muzica, cu dans si asa mai departe”, a mai spus prefectul.

„Cel mai bine ar fi sa limitam numarul de persoane cu care ne intalnim”, a recomandat oficialul.

Citeste si articolul :   Coronavirus. Record in valul 4: 12.032 de cazuri noi si 176 decese in ultimele 24 de ore

Despre numarul de persoane, prefectul a specificat ca nu exista o regula specifica in acest sens.

„Dar daca ne uitam, de exemplu, ca pentru activitatile de recreere in aer liber avem voie 10 persoane care nu locuiesc in mod permanent impreuna, ar fi o regula buna sa nu depasim 10 persoane nici la interior. Vorbim de persoane care nu se intalnesc in mod frecvent, ca daca vorbim de familii, atunci vorbim de altceva. Pentru familiile care locuiesc impreuna sau sunt in contact permanent, atunci lucrurile pot sta diferit”, a spus Alin Stoica.

Prin urmare, sfatul prefectului este ca daca chemam pe cineva la masa de Pasti, sa nu fie mai mult de 10 persoane. „V-am spus, ancora este acel numar de persoane cu care putem sa facem in general activitati sociale in aer liber”, a explicat oficialul.

Intrebat daca ii incurajeaza pe oameni sa sune, daca aud petreceri la vecini, prefectul a raspuns:

„N-o sa incurajam neaparat partea asta de delatiune, dar evident ca daca vor fi descoperite astfel de lucruri, vor fi sanctionate. (…) Politia, evident, va interveni. Daca este chemata pentru petrecere, zgomot, muzica, politia poate sa intervina cu siguranta”, a explicat prefectul Alin Stoica.

Citeste si articolul :   Ce se face in prima zi de Paste pentru sanatate si belsug in casa

Prefectul Capitalei a recomandat celor care vor sa mearga in noaptea de Inviere la slujba sa se deplaseze la un lacas de cult apropiat de domiciliu si sa stie ca exista o serie de masuri. Astfel, in biserica trebuie sa pastreze o distanta de 2 metri si sa respecte masurile de protectie sanitara. Lumanarile vor fi vandute in afara lacasului de cult. Circulatia este permisa doar pentru a participa la slujba, in noaptea de Inviere, dupa care se revine la carantina de noapte, a reamitit prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Autor