Reguli pentru romani. Ce este obligatoriu pentru slujba de Inviere

Mai este foarte putin pana la slujba de Inviere. Florin Citu, premierul Romaniei vine cu noi precizari privind regulile care trebuie respectate de credinciosii ortodocsi.

Reguli pentru slujba de Inviere

Slujba de Inviere se va tine pana la 5 dimineata, dar crediniosii vor fi nevoiti sa respecte anumite reguli, una dintre ele si cea mai importanta, este distantarea sociala.

Premierul a sustinut este nevoie de oameni importanti din mediul rural, precum primari, sau preoti, care sa poata ajuta in acest context.

“E nevoie de primar si de preot in zonele rurale. Poate doctorul si educatorul, in functie de comunitate. Si biserica ajuta campania, eu asa stiu. Voi avea o discutie cu cultele religioase.

Am stabilit ca slujba va fi pana la 5 dimineata. Trebuie sa avem niste reguli pe care trebuie sa le respectam cu totii. Vor fi si de la MAi si de la Ministerul Sanatatii. Slujbele vor fi in afara bisericii, cu distantare”, a declarat Florin Citu, la Digi24.

Citeste si articolul :   Romania, inclusa pe Lista Neagra de inca doua tari. Ce reguli au intat in vigoare

Seful Guvernului a transmis ca toate detaliile urmeaza sa fie discutate cu reprezentantii Bisericii.

„O sa avem discutia miercuri, sa stabilim totul clar”, a mai spus premierul.

Ministrul de Interne, despre regulile din noaptea de Inviere

Lucian Bode a vorbit despre regulie din noaptea de Inviere. Potrivit ministrului de Interne, magazinele vor ramane deschise pana la ora 20.00, inclusiv in Vinerea Mare.

Totodata, ministrul a mentionat ca are incredere ca toti crediniosii vor respecta normele impuse de autoritati pentru al mita raspandirea virusului.

“Circulatia in timpul noptii este permisa in noaptea de 1 spre 2 mai, intre orele 22.00 si 05.00, magazinele vor ramane deschise pana la 20.00 si in Vinerea Mare.

Sunt convins ca in noaptea de Inviere, milioanele de credinciosi vor da dovada de echilibru si simt civic crescut, comportamentul fiecaruia fiind decisiv in lupta contra pandemiei.

In noaptea de 1 spre 2 mai circulatia persoanelor e permisa doar pentru participantii la slujbele religioase. Subliniez asta pentru a-i ruga pe toti cetatenii care nu participa la slujba sa ramana acasa. Chiar nu vor avea ce alte activitati sa desfasoare alta decat participarea la slujba religioasa”, a declarat ministrul Bode.

Citeste si articolul :   Tragedie in Romania. Trei oameni si-au gasit sfarsitul intr-un groaznic accident

In ceea ce privestelitoralul romanesc, ministrul sustine ca toate unitatile de cazare vor putea functiona respectand regulile impuse.

”Statiunile de pe litoral si cele montane vor fi deschise cu respectarea tuturor regulilor, cu maxim 70% capacitate de cazare”, a explicat Bode.

Autor