Vremea schimba foaia de Florii. Vremea 19 aprilie – 2 mai 2021.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani, intervalul 19 aprilie – 2 mai 2021. Meteorologii au anuntat cum va fi vremea de Florii.

Prognoza pe doua saptamani emisa de ANM anunta vreme in incalzire, dar cu perioade de racire. Astfel, miercuri si joi va fi cald in majoritatea regiunilor, cu temperaturi de peste 20 de grade Celsius, urmand ca spre sfarsitul saptamanii sa avem parte de o racire de cateva zile. Potrivit meteorologilor, in Duminica Floriilor sunt anuntate ploi slabe si o scadere usoara a valorilor in termometre.

“Miercuri, temperaturile maxime se vor incadra intre 12 si 19 grade Celsius, iar cele minime intre 2 si 9 grade Celsius, usor mai scazute in depresiuni.

Incalzirea vremii va continua si joi, cand valorile maxime se vor incadra intre 14 si 22 de grade Celsius, iar cele minime intre 2 si 10 grade Celsius. La munte, la altitudini foarte mari, se vor semnala precipitatii mixte. In intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor inregistra cantitati de apa mai insemnate. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari locale si temporare la munte, precum si in vestul si nord-vestul tarii. Izolat, dimineata, vor fi conditii de ceata”, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea 19 aprilie – 2 mai 2021 in Banat

Vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel de la valori termice diurne in jur de 12 grade in prima zi a intervalului se va ajunge la o medie a acestora de 18…19 grade in data de 22 aprilie. Ulterior este posibila o scadere usoara de temperatura, insa dupa 26 aprilie sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de mediile multianuale, ce se vor situa in jurul valorii de 21 de grade. Media valorilor minime de temperatura va oscila intre 4 si 7 grade in prima parte a intervalului, valori mai scazute fiind posibile in jurul datei de 25 aprilie, iar pentru sfarsitul lunii aprilie si inceputul lunii mai sunt prognozate minime, in medie de 6…10 grade. In prima saptamana sunt prognozate ploi locale si trecator descarcari electrice, iar ulterior probabilitatea de aparitie a acestora se va mentine ridicata, in special in zilele de 26 si 27 aprilie si spre inceputul lunii mai.

Prognoza 19 aprilie – 2 mai 2021 in Crisana

Vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel de la valori termice diurne sub mediile multianuale, ce se vor situa in jurul a 12 grade, se va ajunge la o medie a acestora de 17…18 grade in data de 22 aprilie. Ulterior este posibila o scadere de temperatura, insa dupa 26 aprilie sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de normele climatologice, care la nivelul regiunii vor inregistra o medie de 18…20 de grade. In perioada 19 – 26 aprilie media temperaturilor minime va fi cuprinsa intre 4 si 7 grade, valori mai scazute fiind posibile in jurul datei de 25, iar pentru sfarsitul lunii aprilie si inceputul lunii mai sunt prognozate minime, in medie de 6…9 grade. In prima saptamana sunt prognozate ploi locale indeosebi in timpul dupa-amiezelor, cand trecator se vor semnala si descarcari electrice. Ulterior probabilitatea de aparitie a ploilor se va mentine ridicata, in special in jurul datei de 27 aprilie si spre inceputul lunii mai.

Citeste si articolul :   Alerta METEO. Iarna pune stapanire pe Romania. Meteorologii anunta ninsori si viscol

Vremea 19 aprilie – 2 mai 2021 in Transilvania

Valorile termice diurne vor fi tot mai ridicate de la o zi la alta, astfel in 22 aprilie se va ajunge la o medie a acestora de 16…17 grade. Spre finalul saptamanii, este posibila o scadere de temperatura, insa dupa 26 aprilie sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de mediile multianuale, care la nivelul regiunii vor inregistra o medie de 18…20 de grade. In ceea ce priveste evolutia temperaturilor minime, pana in 26 aprilie media acestora se va situa in jur de 3 grade, cu o probabilitate destul de ridicata de fi mai scazute in jurul datei de 25, iar pentru sfarsitul lunii aprilie si inceputul lunii mai sunt prognozate minime, in medie de 5…7 grade. Pe tot parcursul intervalului de prognoza, sunt prognozate ploi locale, probabilitatea de aparitie a acestora fiind mai ridicata in prima saptamana, in 27 si 28 aprilie si spre inceputul lunii mai.

Prognoza meteo 19 aprilie – 2 mai 2021 in Maramures

In primele zile ale intervalului vremea se va incalzi usor de la o zi la alta, astfel in 22 aprilie se va ajunge la o medie a maximelor de 16 grade. Spre finalul saptamanii (23 – 25 aprilie), este posibila o scadere de temperatura, insa dupa 26 aprilie sunt prognozate medii ale maximelor apropiate de normalul climatologic al perioadei, care la nivelul regiunii vor inregistra o medie in crestere treptata spre 20 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 4…5 grade in primele zile ale intervalului, insa in jurul datei de 25 aprilie sunt estimate valori apropiate de limita de inghet (1…2 grade). In a doua saptamana de prognoza, sunt prognozate minime in limite normale pentru aceasta perioada, in medie de 6…8 grade. Probabilitatea pentru precipitatii, izolat mai insemnate cantitativ va fi mai ridicata in intervalul 20 – 23 aprilie, dar si spre finalul lunii aprilie (in zilele de 27 si 28) si inceputul lunii mai.

Citeste si articolul :   Cod galben de vreme severa. ANM anunta ploi torentiale, vant puternic si grindina, pana marti seara. Care sunt judetele afectate

Vremea 19 aprilie – 2 mai 2021 in Moldova

Vremea se va incalzi usor in primele zile ale intervalului, de la o medie a maximelor termice de 12…13 grade, pana la 18 grade in 22 aprilie, insa spre finalul saptamanii se va reveni la o medie regionala de numai 14 grade. Pentru sfarsitul lunii aprilie si inceputul lunii mai, sunt estimate valori termice diurne apropiate de normele climatologice, la o medie pentru intreaga regiune de 18…20 de grade. Minimele termice nu vor avea variatii semnificative si se vor situa in medie intre 4 si 6 grade, valori mai ridicate urmand a se inregistra spre finalul perioadei, cand se vor atinge 8…10 grade. Probabilitatea pentru ploi temporare va fi ridicata in cea mai mare parte a intervalului. In special in primele zile ale intervalului, izolat sunt posibile si cantitati mai insemnate.

Prognoza meteo 19 aprilie – 2 mai 2021 in Dobrogea

La inceputul intervalului pe fondul nebulozitatii persistente, valorile termice diurne se vor situa sub normele climatologice caracteristice pentru a doua decada a lunii aprilie, respectiv o medie de numai 12…13 grade. Vremea se va incalzi in 22 si 23 aprilie, cand la nivelul regiunii se vor atinge maxime de 17…18 grade, dar spre finalul saptamanii se intrevede o scadere de temperatura, la valori diurne in medie de 14…15 grade. In aceasta perioada minimele termice nu vor avea variatii semnificative si se vor situa in medie intre 6 si 8 grade.

Pentru sfarsitul lunii aprilie si inceputul lunii mai, sunt estimate maxime in jurul a 18 grade si minime, in medie de 9…11 grade. In primele doua zile temporar va ploua, iar local cantitatile de apa vor fi insemnate. In restul intervalului ploile vor fi posibile pe arii mai restranse.

Vremea 19 aprilie – 2 mai 2021 in Muntenia

La inceputul intervalului pe fondul nebulozitatii persistente, valorile termice diurne se vor situa sub normele climatologice caracteristice pentru a doua decada a lunii aprilie, respectiv o medie de numai 13…14 grade. Ulterior vremea se va incalzi, iar in 22 si 23 aprilie, se vor atinge maxime, in medie de 19…20 grade, dar spre finalul saptamanii sunt prognozate maxime mai scazute, in jurul a 16 grade.

Citeste si articolul :   Un nou cutremur in Romania, in aceasta dimineata. Unde a avut loc si ce magnitudine a avut

In aceasta perioada minimele termice nu vor avea variatii semnificative si se vor situa in medie intre 4 si 7 grade. Dupa 26 aprilie regimul termic va fi caracterizat de valori termice normale pentru aceasta perioada, respectiv o medie regionala a maximelor de 20…22 de grade si de 8…10 grade pentru temperaturile minime. Va ploua pe arii extinse la inceputul intervalului, cand si cantitatile de apa vor fi insemnate, iar local si temporar si in restul perioadei.

Prognoza meteo 19 aprilie – 2 mai 2021 in Oltenia

Vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel de la valori termice diurne in jurul a 12 grade in prima zi se va ajunge la o medie a acestora de 19…20 grade in zilele de 22 si 23 aprilie. Ulterior este posibila o scadere usoara de temperatura, insa dupa 26 aprilie sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de mediile multianuale, ce se vor situa in jurul a 22 de grade. Media valorilor minime de temperatura va oscila intre 4 si 6 grade in prima parte a intervalului, iar pentru sfarsitul lunii aprilie si inceputul lunii mai sunt prognozate minime, in medie de 8…10 grade.

La inceputul saptamanii pe arii extinse vor fi ploi in general moderate cantitativ. In restul perioadei, probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicata in zilele de 23 si 24 si dupa 27 aprilie.

Vremea 19 aprilie – 2 mai 2021 la munte

Pana in 26 aprilie, vremea se va mentine relativ rece, cu valori termice diurne pentru intreaga zona ce vor oscila intre 4 si 7 si minime preponderent negative, in general, cuprinse intre -4 si 0 grade. Spre sfarsitul intervalului de prognoza, se va incalzi treptat, media maximelor urmand sa atinga 10…12 grade, iar minimele termice vor inregistra o medie de 2…4 grade.

Temporar vor fi precipitatii in cea mai mare parte a intervalului, sub forma de ploaie, iar in zona inalta si sub forma de lapovita si ninsoare.

Autor