Sergiu, taticul calaret din Iasi, prima declaratie. De ce a vandut casa construita din donatii

Sergiu Ciobotariu, taticul care i-a impresionat pe romani dupa ce a plecat calare sa-si vada sotia la maternitatea din Iasi, in timpul carantinei de anul trecut, a fost implicat intr-un scandal dupa ce a decis sa vanda casa construita din donatiile oamenilor. Tanarul a declarat pentru BZI ca s-a angajat si ca si-a cumparat o casa noua.

„Eu sunt la munca acum, lucrez la Cotnari, la vie. Am vandut casa pe care am primit-o initial, pentru ca nu ma mai puteam descurca acolo. Am dat-o cu aceeasi suma cu care am luat-o, 37.000 de euro. Cu banii, mi-am luat o alta casa, pe Cicoarei, si mi-am ajutat si fratii cu restul de bani. Pe casa aceasta am dat peste 20.000 de euro, am acte pe teren, pe tot. Eu nu ma puteam descurca acolo unde eram initial”, a spus Sergiu Ciobotaru, potrivit BZI.

De asemenea, tanarul a marturisit ca a avut si probleme cu legea pentru ca s-a urcat fara permis la volan. Politia a deschis doua dosare penale pe numele sau.

„M-a prins Politia de doua ori la volan fara permis, nu aveam cu ce sa ma deplasez, era foarte greu. Initial, imi luasem un Golf 4 si nu aveam permis. M-a prins Politia si mi-a facut dosar, de asta am si plecat de acolo. Am vrut sa ma inscriu la scoala de soferi, numai ca m-au prins la volan cu o zi inainte de a ma inscrie. Acum, nu mai am voie timp de 5 ani sa ma inscriu la scoala de soferi. Am si dat masina, ca sa nu mai fiu tentat sa urc iarasi la volan”, a povestit tanarul.

„Mi-am luat casa prin zona Cicoarei, am conditii bune, am baie, doua dormitoare, hol, bucatarie. Inca nu este apa trasa acolo, trebuie trasa. Nu m-a obligat nimeni sa vand casa, am primit toti banii corect. Pentru casa cealalta am facut un contract de inchiriere pe 5 ani, iar, dupa perioada aceasta, el devine proprietar”, a mai spus Sergiu.

Sergiu Ion Ciobotariu este tanarul de 23 de ani care a impresionat mii de oameni pentru ca a facut totul posibil pentru a ajunge la sotia lui, care abia nascuse un baietel, la maternitatea din Iasi.

Mii de oameni au fost impresionati de povestea lui Sergiu si l-au ajutat cu donatii pentru a-si construi o locuinta. In campania de strangere de fonduri s-a implicat si fostul luptator MMA Catalin Morosanu.

Echipa lui Catalin Morosanu, prima reactie dupa ce tatal calaret si-a vandut casa unor interlopi.

“Am primit foarte multe mesaje pe pagina legate de situatia lui Sergiu, calaretul pe care Catalin l-a ajutat sa isi cladeasca un viitor. Asa cum stiti, de aproape 4 luni, Catalin este plecat la Survivor si nu are acces la telefon sau internet, astfel ca nu stie despre situatia aparuta in tot acest timp. Noi, echipa lui, vom incerca sa explicam pe cat se poate situatia.

In urma cu fix un an, prin eforturile voastre si ale lui Catalin, am reusit sa ii mutam in casa noua pe Sergiu si familia lui. O casa mobilata complet, care avea acces la toate utilitatile, la care se adauga haine primite de la oameni cu suflet din intreaga tara. Imediat dupa, casa a fost pusa pe numele lui Sergiu cu mentiunea ca nu poate fi vanduta in urmatorii cinci ani. De asemenea, in contul lui Sergiu au ramas 27.900 de lei, bani care sa-l ajute sa inceapa o viata noua. In special sa creeze un viitor pentru cei 3 copii mici.

Citeste si articolul :   Mircea Badea, despre ministrul Sanatatii: "Acum eu o sa-i fac mult rau domnului Nelu Tataru"

Desi era lockdown, Catalin a facut toate eforturile necesare pentru ca familia Ciobotariu sa beneficieze de conditiile unei vieti normale. Timp de aproape doua luni s-a implicat total in acest caz pentru ca toate lucrurile sa fie puse la punct. Ulterior, a cautat sa ii ofere un loc de munca decent lui Sergiu, desi era complicat deoarece acesta nu avea scoala.

Pentru ca a cerut un ragaz pentru a-si aranja noua casa, in toamna au aparut primele probleme cand Sergiu nu s-a mai prezentat la niciunul dintre angajatorii cu care Catalin discutase pentru locul de munca. Asta dupa ce confirmase, iar ulterior si-a inchis telefonul. Au urmat tot felul de scuze si explicatii, iar cazul s-a repetat. Ba chiar i-a transmis lui Catalin ca ar avea nevoie de o alta casa, mai aproape de ghetourile unde traise pana atunci. Evident, a fost refuzat.

Ulterior, Catalin a avut o perioada aglomerata din punct de vedere personal, iar pe 1 ianuarie a plecat in Republica Dominicana pentru Survivor, acolo unde se afla si in acest moment. Nu a stiut si nici nu stie despre situatia din prezent, asa cum nu stim nici noi exact ceea ce s-a intamplat cu adevarat, insa suntem la fel de socati si dezamagiti de faptul ca Sergiu a ales sa trateze asa o fapta buna.

Citeste si articolul :   Jador a facut anuntul cel mare: „Morosanu o sa fie nasul meu"

Suntem dezamagiti deoarece pune in pericol viitorul a 3 copii. 3 suflete care puteau sa beneficieze de o viata normala si educatie pentru a nu trece prin aceleasi greutati ca parintii lor.

Daca este o greseala ca ne-am implicat cu totii pentru a oferi o sansa la o viata mai buna? Cu siguranta, nu. Suntem cu sufletul impacat in fata lui Dumnezeu ca am vrut sa facem un bine. Totodata, este o invatatura de minte.

Nu ne vom opri din fapte bune, dar vom merge pe premiza “da-i omului un peste si va avea de mancare o zi. Invata-l sa pescuiasca si va avea de mancare toata viata.” In momentul in care se intoarce Catalin, vom incepe campanii de constientizare, educare si specializare pentru tineri proveniti din medii defavorizate pentru ca acestia sa se integreze in societate.

Va multumim tuturor”, a transmis echipa lui Catalin Morosanu pe pagina de Facebook.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.