Echipa lui Catalin Morosanu, prima reactie dupa ce tatal calaret si-a vandut casa unor interlopi.

Sergiu Ciobotaru, tatal calaret din Iasi care a fost ajutat de Catalin Morosanu sa isi faca o noua casa a vandut locuinta pe care a primit-o din donatii. Deoarece sportivul este plecat la Survivor si nu are acces la telefon sau internet, echipa sa a oferit un punct de vedere vizavi de aceasta situatie

“Am primit foarte multe mesaje pe pagina legate de situatia lui Sergiu, calaretul pe care Catalin l-a ajutat sa isi cladeasca un viitor. Asa cum stiti, de aproape 4 luni, Catalin este plecat la Survivor si nu are acces la telefon sau internet, astfel ca nu stie despre situatia aparuta in tot acest timp. Noi, echipa lui, vom incerca sa explicam pe cat se poate situatia.

In urma cu fix un an, prin eforturile voastre si ale lui Catalin, am reusit sa ii mutam in casa noua pe Sergiu si familia lui. O casa mobilata complet, care avea acces la toate utilitatile, la care se adauga haine primite de la oameni cu suflet din intreaga tara. Imediat dupa, casa a fost pusa pe numele lui Sergiu cu mentiunea ca nu poate fi vanduta in urmatorii cinci ani. De asemenea, in contul lui Sergiu au ramas 27.900 de lei, bani care sa-l ajute sa inceapa o viata noua. In special sa creeze un viitor pentru cei 3 copii mici.

Citeste si articolul :   Anamaria Prodan are COVID: „A luat de la..."

Desi era lockdown, Catalin a facut toate eforturile necesare pentru ca familia Ciobotariu sa beneficieze de conditiile unei vieti normale. Timp de aproape doua luni s-a implicat total in acest caz pentru ca toate lucrurile sa fie puse la punct. Ulterior, a cautat sa ii ofere un loc de munca decent lui Sergiu, desi era complicat deoarece acesta nu avea scoala.

Publicitate

Pentru ca a cerut un ragaz pentru a-si aranja noua casa, in toamna au aparut primele probleme cand Sergiu nu s-a mai prezentat la niciunul dintre angajatorii cu care Catalin discutase pentru locul de munca. Asta dupa ce confirmase, iar ulterior si-a inchis telefonul. Au urmat tot felul de scuze si explicatii, iar cazul s-a repetat. Ba chiar i-a transmis lui Catalin ca ar avea nevoie de o alta casa, mai aproape de ghetourile unde traise pana atunci. Evident, a fost refuzat.

Ulterior, Catalin a avut o perioada aglomerata din punct de vedere personal, iar pe 1 ianuarie a plecat in Republica Dominicana pentru Survivor, acolo unde se afla si in acest moment. Nu a stiut si nici nu stie despre situatia din prezent, asa cum nu stim nici noi exact ceea ce s-a intamplat cu adevarat, insa suntem la fel de socati si dezamagiti de faptul ca Sergiu a ales sa trateze asa o fapta buna.

Citeste si articolul :   Catalin Morosanu, reactie dura dupa ce Sergiu a vandut casa cumparata din donatii

Suntem dezamagiti deoarece pune in pericol viitorul a 3 copii. 3 suflete care puteau sa beneficieze de o viata normala si educatie pentru a nu trece prin aceleasi greutati ca parintii lor.

Daca este o greseala ca ne-am implicat cu totii pentru a oferi o sansa la o viata mai buna? Cu siguranta, nu. Suntem cu sufletul impacat in fata lui Dumnezeu ca am vrut sa facem un bine. Totodata, este o invatatura de minte.

Nu ne vom opri din fapte bune, dar vom merge pe premiza “da-i omului un peste si va avea de mancare o zi. Invata-l sa pescuiasca si va avea de mancare toata viata.” In momentul in care se intoarce Catalin, vom incepe campanii de constientizare, educare si specializare pentru tineri proveniti din medii defavorizate pentru ca acestia sa se integreze in societate.

Va multumim tuturor”, a transmis echipa lui Catalin Morosanu pe pagina de Facebook.

Sergiu Ciobotaru si-a vandut casa cumparata din donatiile lui Catalin Morosanu

Sergiu Ciobotaru, tanarul care a primit cadou o casa din donatiile stranse de Catalin Morosanu, a decis sa revina in ghetou.

Citeste si articolul :   Sergiu, taticul calaret din Iasi, prima declaratie. De ce a vandut casa construita din donatii

Acesta a incheiat un contract de inchiriere, urmand ca dupa 5 ani casa sa ii revina celui care a inchiriat. Conform vecinilor, locuinta a ajuns in proprietatea unor interlopi.

“Avea la un moment dat un Golf in curte, iar mai apoi am vazut un Range Rover. Nu mai este chiar acelasi Sergiu”, a spus un vecin.

Potrivit sursei citate, Sergiu ar fi vandut casa unor interlopi. El ar fi avut un comportament schimbat si inainte sa se mute.

“A fost vanduta casa, nu mai sta Sergiu aici. Am inteles ca ar fi vorba despre niste interlopi care s-au mutat aici. Nu stim prea multe, pentru ca evitam sa interactionam cu ei. Inainte sa plece de aici, Sergiu dadea petreceri, era plina curtea… In fine, nici nu vreau sa-mi aduc aminte”, a povestit un localnic.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.