Cum sa ai muscate inflorite toata vara. Sfaturi de ingrijire

Muscatele nu sunt pretentioase deloc si sunt usor de ingrijit in apartament, dar cu aceste trucuri te vei bucura de flori inteaga vara.Iata la ce apeleaza gradinarii profesionisti cand vine vorba de ingrijirea muscatelor:

Asigurarea nutrientilor in sol

Pentru ca muscatele sa infloreasca, trebuie sa le asiguram nutrientii de care au nevoie. Acesti nutrienti se gasesc in sol. Prin urmare, schimbati-le pamantul cu un amestec format din: pamant de gradina si nisip, mranita si pamant de frunze in cantitati egale.

Daca nu aveti pamantul necesar in gradina, acest mix se poate cumpara gata preparat din magazinele de specialitate.

Excesul de apa poate provoca putrezirea radacinilor, deci nu exagerati, sunt plante sensibile. Aveti in vedere dimensiunea ghiveciului atuci cand mutati muscatele, acesta trebuie sa fie destul de incapator si in nici un caz sa nu aiba culoare neagra. Aceasta se incalzeste foarte repede la soare.

Muscatele sunt plante care iubesc soarele

Lumina si soare, acesti doi factori sunt esentiali pentru inflorirea muscatelor. Cautati un loc potrivit, chiar si pe balcon se poate gasi un colt perfect. Aveti grija insa la lumina directa in zilele toride de vara. Nu o sa le faca bine nici soarele in exces. Este perfect daca au soare dimineata sau seara cateva ore, in rest trebuie sa stea in loc luminos.

Citeste si articolul :   In acesta noapte se deschid Cerurile iar Dumnezeu indeplineste credinciosilor dorintele.

Ca tot a venit vorba de zilele caniculare de vara, muscatele trebuie udate de 2-3 ori pe saptamana atunci cand este foarte cald afara. Iar daca stau non stop in soare, aceastea trebuie udate zilnic.

Dimineata sau seara este cel mai bine sa le udati, nu faceti greseala sa le udati atunci cand este foarte cald cum este dupa amiaza, mai ales cu apa rece.

Ingrasamant regulat

Un lucru important de care va depinde aspectul estetic al muscatei este ferilizarea. O data la doua saptamani, incepand cu luna aprilie pana in septembrie, adaugati lichid in apa cu care le udati. Se gaseste ingrasamant special pentru muscate.

Nu uitati sa protejati muscatele de vant, lastarii se pot rupe cu tot cu flori.

Pentru o crestere armonioasa, temperaturile de 18-21 ° C ziua, si 12 °C noaptea sunt ideale.

Autor