Coronavirus in Romania: Inca o zi cu mai mult de 6.000 cazuri noi. 1.434 pacianti, internati la ATI

In ultimele 24 de ore au fost diagnosticate 6.115 de noi cazuri de COVID-19, iar 136 de de romani au decedat din cauza infectarii cu virusul SARS-CoV-2. In sectiile ATI sunt internate 1.434 persoane cu Covid-19.

Pana joi, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 958.918 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

856.405 pacienti au fost declarati vindecati.

„In urma testelor efectuate la nivel national, fata de ultima raportare, au fost inregistrate 6.115 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19)”, anunta autoritatile.

Publicitate

Distinct de cazurile nou confirmate, in urma retestarii pacientilor care erau deja pozitivi, 1.135 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

In ultimele 24 de ore au fost raportate 136 de decese (76 barbati si 60 femei), ale unor pacienti infectati cu noul coronavirus. Dintre acestea, 1 deces a fost inregistrat la categoria de varsta 30-39 ani, 3 decese la categoria de varsta 40-49 ani, 18 decese la categoria de varsta 50-59 ani, 36 decese la categoria de varsta 60-69 ani, 49 decese la categoria de varsta 70-79 ani si 29 decese la categoria de peste 80 de ani. 122 dintre decesele inregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati, 8 pacienti decedati nu au prezentat comorbiditati, iar pentru 6 pacienti decedati nu au fost raportate comorbiditati pana in prezent.

Articolul continuă după reclame

In unitatile sanitare de profil, numarul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.252. Dintre acestea, 1.434 sunt internate la ATI.

Citeste si articolul :   S-a aflat cine este “pacientul zero”. Omul de la care a pornit toata pandemia de coronavirus

Cele mai frecvente simptome ale COVID-19 sunt febra, oboseala si tusea uscata. Unii pacienti ar mai putea sa aiba dureri de cap, congestie nazala, dureri in gat sau diaree. Aceste simptome sunt de obicei usoare, cu debut treptat. Unele persoane se infecteaza, dar nu dezvolta niciun simptom si nu se simt rau. Majoritatea oamenilor (aproximativ 80 %) se recupereaza fara a avea nevoie de tratament special. Aproximativ 1 din fiecare 6 persoane care sufera de COVID-19 devine grav bolnava si prezinta dificultati de respiratie. Persoanele in varsta, precum si cele cu probleme medicale subiacente, cum ar fi hipertensiunea arteriala, probleme cardiace sau diabet, sunt mai susceptibile sa dezvolte o forma grava. Aproximativ 2 % dintre persoanele suferinde de aceasta boala au decedat. Persoanele cu febra, tuse si dificultati de respiratie trebuie sa solicite asistenta medicala.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.