Ce spune fondatorul BioNTech despre controlul virusului SARS-CoV-2

Fondatorul BioNTech, partener Pfizer la fabricarea unuia dintre primele vaccinuri anti coronavirus este optimist si spune ca virusul va fi sub control in majoritatea tarilor europene pana la sfarsitul verii.

Specialistul sustine ca acest lucru posibil cu toate ca programele de vaccinare in tarile din UE se desfasoara mai incet decat in state precum Israel, Marea Britanie sau SUA, din cauza intarzierilor repetate la livrarea dozelor.

Ugur Sahin mai spune ca aceste probleme sunt doar temporare si este posibil ca tari precum Germania sa ajunga sa vaccineze 70% din populatie pana la finalul lunii septembrie, moment in care virusul nu va mai pune mari probleme.

„In multe tari europene si in SUA, probabil ca nu vom avea nevoie de lockdown-uri pana la sfarsitul verii. Vor fi focare, dar vor fi doar zgomot de fond. Vor fi mutatii, dar nu ne vor speria”, a fondatorul  BioNTech pentru ziarul Welt am Sonntag, potrivit Reuters.

Doar 9% dintre germani au primit cel putin o doza de vaccin, in timp ce Marea Britanie a depasit pragul de 50% dintre adulti imunizati cu prima doza.

Ozlem Türeci si Ugur Sahin, fondatorii BioNTech, laboratorul german care impreuna cu cel american Pfizer au conceput vaccinul anti-COVID-19, au primit vineri la Berlin una dintre principalele distinctii germane, Marea Cruce a Meritului cu stea.

″Inca din ianuarie (2020), voi si colegii vostri lucrati zi si noapte, intr-o perioada in care multi oameni in Germania inca isi strangeau mainile, se imbratisau si traiau relaxati″⁣, a spus presedintele german Frank-Walter Steinmeier, in prezenta cancelarului Angela Merkel.

Vaccinul Pfizer-BioNTech este o ″descoperire revolutionara care salveaza vieti, mijloace de trai si ne asigura supravietuirea sociala, economica si culturala″⁣, a adaugat Steinmeier, un presedinte cu rol ceremonial, dar o autoritate morala in Germania.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.