Medicul Vlad Ciurea: “Atentie dupa vaccin”. Ce trebuie sa faci dupa imunizare

Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a avertizat ca recuperarea dupa vaccinare este foarte importanta. De asemenea, cunoscutul neurochirurg, a mai spus ca organismul trece printr-o “lupta” cand acest element este introdus in organism.

Sfaturile medicului Vlad Ciurea

Printre sfaturile medicului neurochirurg se numara odihna, mesele regulate, hidratarea si miscarea.

“Toti din presa medicala spun «atentie dupa vaccin, nu sunteti acelasi». Este adevarat. Chiar daca nu aveti un lucru major, simtiti o stare de oboseala generala, nu va puteti aduna, nu va mai vine ideatia perfecta, memoria.

Este bine sa gasim in post-vaccinare o stare de refacere.

Haideti sa ne gandim ca vaccinul e vaccin, deci e o forma de element care se introduce in corpul tau si tu produci o lupta. Daca organismul tau lupta, incearca sa-l menajezi, sa te culci devreme, sa mananci regulat, sa nu te enervezi la primele stiri, sa ai o igiena, o odihna…toate mijloacele de aparare si sa ai grija de corpul tau, din toate punctele de vedere…miscare, lichide foarte multe. Tot organismul trece prin lichide, inclusiv creierul. Deci sa bem lichide, dar n-am spus alcoolice. Toate vitaminele, mineralele ne fac foarte bine”, a declarat Vlad Ciurea, la Digi24.

Citeste si articolul :   Coronavirus Romania, 20 iulie 2020. Anuntul oficial al autoritatilor

Medicul a vorbit, de asemenea, efectele adverse ale vaccinului AstraZeneca.

„Orice tratament are si efecte adverse. Vaccinul are efecte secundare. Mai multe state au raportat imediat ca au aparut acele cheaguri de sange”, a mai spus neurochirurgul.

Despre constatarile Institutul Paul Ehrlich din Germania, Vlad Ciurea a subliniat ca lucrurile sunt foarte grave: „Este adevarat. Este foarte grav. Aceste lucruri au fost constatate, au fost raportate. Sporadic, dar totusi sunt aceste cazuri si toate sunt de la AstraZeneca”.

„Trebuie sa recunoastem, mai mult sau mai putin, populatia din toata lumea primeste acest vaccin. Si apar efecte secundare. (…)Se experimenteaza, mai mult sau mai putin pe cei care il fac si apar si efectele secundare si de aici urmeaza o gramada de complicatii cerebrale si de efecte neurologice”, a mentionat Vlad Ciurea.

De asemenea, medicul neurochirurg a confirmat aparitia o trombozelor venoase cerebrale severe, dar a specificat ca mai sunt si alte lucruri de luat in calcul: „E vorba sa luam si contextul, sunt persoane cu obezitate, sunt persoane cu diabet, cardiopatie generala, hipertensiune. Si au aparut asemenea lucruri. Nemtii sunt foarte atenti, medicii lor marcheaza orice fel de element. Noi poate ca pierdem unele informatii”.

Citeste si articolul :   Raed Arafat, veste de ultim moment despre vaccinarea anti-covid

„Poate ca acest vaccin a fost ultima picatura, persoana respectiva era predispusa. Cineva, avand o anumita varsta si, plin, plin de patologii, aluneca pe trepte sau cade si se produce hematormul. Dar, sa nu uitam ca persoana respectiva avea coagulopatie, are tratament cu Plavix si, din cauza aceasta, se produce imediat un hematom cerebral sau in alta parte a corpului omenesc,” a declarat neurochirurgul.

„Trebuie luat intreg contextul, va fi studiat. S-au facut studii. Totusi nu putem sa spunem atat de repede conexiunea este directa. Este un semn de alarma, atat,” a subliniat Vlad Ciurea.

Totodata, cei care se vaccineaza „trebuie sa constate daca au vreun fenomen si la locul injectiei si in organism si sa anunte medicul.”

Autor