Plantati, ingrijiti si recoltati propriile ridichi in gradina dumneavoastra folosind aceste sfaturi

Intr-o seara de vara nu este nimic mai racoritor decat savurarea unei salate crocante, plina cu vitamins rosii, castraveti, poate masline si nelipsitele ridichii. Frumos, colorat si extrem de sanatos! Cu claritatea lor fina, ridichiile, adaugate in salata dau cu siguranta  lovitura culinara mult asteptata. Vrei sa-ti plantezi propriile ridichii in gradina, dar nu stii cum- in urmatorul articol vei afla cum te poti bucura in curand de ridichi din propria gradina!

Origine asiatica

Stiati ca ridichile au venit initial din China si Japonia? Abia in secolul al XVI-lea legumele asiatice cu tuberculi s-au stabilit in Europa. Ridichile sunt, de asemenea, disponibile intr-o mare varietate de culori. Se pot gasit in urmatoarele culori: alb, rosu si alb, galben, violet sau chiar negru! Insa, cele mai cunoscute sunt in cea mai mare parte in forma lor mica, rosie si le iubim pentru gustul lor ascutit-amar.

Citeste si articolul :   Medicamentele pot fi inlocuite cu apa cu lamaie pe stomacul gol

Gust

Publicitate

Ridichile sunt 95% apa, de necrezut, nu? Claritatea gustului lor favorizeaza satietatea, motiv pentru care este populara si in diete. Intensitatea aromelor tuberculilor depinde de mai multe lucruri. Ridichele cultivate pe camp au un gust mai intens decat cele cultivate in sera. Daca le pastrati prea mult timp, acestea vor capata un gust de lemn si fragil. De obicei, culoarea lor va exprima gustul. Cu cat pielea exterioara este mai intens colorata, cu atat va fi mai gustoasa!

Sanatoase

Ridichile sunt incredibil de sanatoase. Pe langa tone de vitamine, ele contin si minerale sodiu, calciu, magneziu, potasiu si fier. Uleiurile lor fierte de mustar ne stimuleaza metabolismul si chiar au un efect antibacterian. Cu cat gustul este mai ascutit, intepator, cu atat calitatea ridichilor este mai puternica.

Plantarea

Ridichile sunt potrivite pentru orice gradinar, deoarece sunt foarte usor de plantat si ingrijit. De asemenea, cresc foarte repede. Le puteti planta in aer liber intre martie si septembrie si trebuie sa aveti in vedere aceste lucruri:

Citeste si articolul :   Ingropa un ou crud in gradina si afla ce se poate intampla cateva zile mai tarziu - este de necrezut

gasiti un loc insorit, aerisit si luminous;

o brazda subtire de seminte in pat este suficienta;

apasati semintele de aproximativ 1cm adancime si cu o distanta de rand de 10 cm in sol;

ar trebui sa existe 5-7 cm spatiu intre seminte;

pot fi cultivate bine cu alte legume precum rosii, morcovi sau salata;

Au nevoie de multa apa in fiecare zi, mai ales vara, dar fara ingrasaminte sau compost.

Recoltare

Puteti recolta ridichile dupa aproximativ 3-4 saptamani. Este important sa nu le recoltezi prea tarziu, altfel vor avea un gust lemnos. Au cel mai bun gust cand au doar 2-3 cm inaltime. Raman proaspete dupa ce le-ati extras din sol si desigur, le puteti pastra si la frigider pentru cateva zile.

Sfat: indepartati frunzele si infasurati ridichile intr-o hartie de bucatarie.

Sfat profesional: daca le udati putin inainte de a le manca, vor deveni din nou mai crocante!

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.