Parintele Calistrat, atac dur la adresa sefului DSU: “Acest nostradamus al Covid 19. Unde te trezesti domnule Raed Arafat? “

Parintele Calistrat a reactionat dur la adresa sefului DSU, Raed Arafat, in contextul discutiilor aparute despre eventualele restrictii impuse in perioada Pastelui. Preotul de la manastirea Vladiceni-Iasi, il ataca pe Raed Arafat, spunand ca are tupeu si ca este strain de ortodoxie.

„De unde stie “zeusul medicinei romanesti”, acest “nostradamus al Covid 19”, Raed Arafat ce va face virusul in noaptea de Inviere, respectiv in timpul Slujbei de Inviere, a vorbit personal cu el ? Este de noaptea mintii, sa vii cu 2 luni inainte, sa le arunci romanilor Ortodocsi in fata cu praf, spunand ca nu au dreptul sa participe la cea mai mare sarbatoare a crestinatatii “INVIEREA LUI HRISTOS”, din cauza unor povesti imaginare, inventate de un tupeu fara limite, a unui strain de ortodoxie, dar care da ordin ca un patriarh in biserica lui Hristos”, a scris preotul pe Facebook

„Dumneata, unde te trezesti domnule Raed Arafat, intr-o tara democratica sau intr-o colonie? Iti pare ca Romania este un trib inapoiat de prosti unde dumneata te plimbi, ca “imparatul chior in tara orbilor”? Buna dimineata domnule Arafat! Dumneata esti cetatean strain, intr-o tara majoritar Ortodoxa condusa spiritual de un Patriarh, de un Sfant Sinod, de 50 de ierarhi ortodocsi.

Cum de va permiteti, sa dati directive si sa stabiliti programul liturgic de “SFANTA INVIERE”,Bisericii Ortodoxe, fara consultatii prealabile cu Sfantul Sinod, cu Parlamentul Romaniei cu Presedintele, desi nici politicul nu are mari cunostinte despre cultul Ortodox Crestin? Cum si pe ce criteriu stiintific, stabiliti pericolozitatea unui virus in timp, inainte de a cerceta niste date relevante, conform datelor din laboratorul de specialitate?”, a continuat parintele Calistrat.

„Preoti si crestini treziti-va din somnul ratiunii lasati vaicarelile, sa ne unim in credinta si in rugaciune, sa trecem la post si Sfinte Liturghii cu tot clerul preoti si ierarhi, sa eradicam odata toti virusii politici periculosi, care ucid sufleteste poporul roman atat moral cat si spiritual. Oare nu poate o tara Ortodoxa cu atatia crestini practicanti, atatia clerici rugatori la sfintele altare, prin nemarginita putere a lui Dumnezeu sa inalte rugaciuni atat de placute si primite la Dumnezeu, sa ne izbaveasca de toate aceste curse viclene ce vin de la lume, de la diavol si de la lucratorii lui?

Oare ramane Dumnezeu de batjocura in lume, dupa voia fiecaruia care i se nazare sa mai aduca cate un amendament si cate o restrictie, legat de trairea spirituala si viata crestina a romanilor, datorita unui virus gripal de tip Covid 19? Treziti-va romani crestini la rugaciune, sa ingenunchem pe Satana si pe lucratorii raului in lume. Insa noi trebuie sa fim tari si treji, nu dormind in nepasare somnul ratiunii, asa se nasc in jurul nostru monstrii, care ne vor inghiti intr-o buna zi”, mai spune preotul iesean.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.