Meteorologii au facut anuntul. Vremea loveste Romania. Cod galben de ninsori abundente

Meteorologii ANM au anuntat ninsori in sudul si sud-estul tarii, vant si vreme deosebit de rece. Meteorologii au emis si un Cod galben de ninsori abundente pentru Bucuresti si 12 judete.

Astfel, pana maine la ora 06:00, in sudul si sud-estul tarii temporar vor fi precipitatii moderate cantitativ, predominant sub forma de ninsoare. Ninsori in general slabe cantitativ se vor semnala local in centru si nord-est. Izolat se va forma polei.

Vantul va prezenta intensificari in regiunile sudice si sud-estice, precum si la munte, cu viteze in general de 45 – 55 km/h, temporar viscolind ninsoarea si amplificand senzatia de frig.

Vremea va fi deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri si joi cu precadere in regiunile sudice, unde valorile termice vor fi cu 8 -10 grade mai scazute decat mediile multianuale, iar in noptile de miercuri spre joi (10/11 martie) si joi spre vineri (11/12 martie) in majoritatea regiunilor.

Meteorologii au emis si o alerta Cod galben pana joi ora 6:00, anuntand in cea mai mare parte a Olteniei si Munteniei, precum si in Carpatii Meridionali si de Curbura ninsori insemnate cantitativ (15 -20 l/mp) si un nou strat de zapada, local consistent.

Citeste si articolul :   O noua victorie pentru Laura Codruta Kovesi: A castigat procesul la CEDO

Codul galben vizeaza Bucurestiul si judetele Valcea, Dolj, Olt, Arges, Teleorman, Dambovita, Giurgiu, Calarasi, Ilfov, Buzau, Ialomita si Prahova.

Autor