Ora de vara 2021. Cand dam ceasurile inainte cu o ora

Ora de vara in 2021. Cand dam ceasurile inainte cu o ora. Ceasurile pentru ora de vara se vor da inainte in ultima duminica din luna martie.

Mai exact, pe 28 martie, adica in noaptea dintre 27 si 28 martie 2021.

Ora de vara in 2021. Duminica, 28 martie 2021, va fi cea mai scurta zi din an: va avea 23 de ore in loc de 24. Ceasul se da inainte cu o ora, ora 3.00 devenind ora 4.00.

Ora de vara se aplica in fiecare an, in ultima duminica din martie, cand ora 3.00 devine ora 4.00.

Orarul de vara se aplica pana in ultima duminica a lunii octombrie (31 octombrie).

Publicitate

Potrivit deciziei Parlamentului European, este posibil ca acesta sa fie ultimul an in care se schimba ora in Romania

Anul 2021, ultimul in care se mai trece ora de vara?

Pe data de 26 martie 2019, Parlamentul European a votat pentru a nu mai schimba ora de doua ori pe an. Aceasta decizie a intrat in vigoare incepand cu anul 2021.

Citeste si articolul :   Carantina totala in doua mari orase. Se iese din casa doar cu declaratie

Decizia nu este obligatorie

Astfel, fiecare tara membra UE va decide ce ora va adopta. Ora standard, ora de iarna sau de vara, in functie de preferinte.

Europarlamentarul Tudor Ciuhodaru a dat detalii despre schimbarea orei de vara, in acest context.

”Statele care vor sa ramana pe ora de vara schimba ultima data ora acum, in ultima duminica din martie, iar cei care vor sa ramana pe ora de iarna vor schimba ultima data in octombrie.

Asa ar trebui sa procedeze si Romania, iar tara noastra trebuia sa anunte Uniunea Europeana pana in aprilie 2020. Toate statele membre trebuia sa anunte.

Exista niste masuri care trebuie armonizate la nivel european, inclusiv ceea ce inseamna transport transfrontalier, program avioane etc.”, a declarat Tudor Ciuhodaru, pentru dcnews.ro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.