Ancheta dupa ce un barbat de 47 de ani, din Gorj, a decedat la cateva zile dupa ce s-a vaccinat cu serul AstraZeneca.

Ancheta in Romania. Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva Covid-19 (CNCAV) a venit cu mai multe precizari privind decesul barbatului din judetul Gorj la cateva zile dupa ce i-a fost administrata prima doza de vaccin anti-Covid-19 de la AstraZeneca

Comunicatul integral:

“In urma aparitiei in spatiul public a unor informatii privind decesul unui barbat, de 47 de ani, din Targu Jiu, judetul Gorj, cu istoric de vaccinare recenta, Directia de Sanatate Publica (DSP) Gorj s-a autosesizat si a derulat verificari pentru documentarea situatiei in cauza.

Potrivit datelor transmise, astazi, 4 martie a.c., catre Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV), in cursul zilei de 28 februarie a.c., persoana respectiva s-a prezentat la un centru de vaccinare din Bumbesti-Jiu, unde i s-a administrat prima doza de ser produs de compania Oxford/AstraZeneca.

In urma triajului medical, efectuat potrivit protocoalelor, nu au fost indicate probleme cronice de sanatate. Dupa administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, barbatul a ramas in spatiul de supraveghere postvaccinala timp de 15 minute, fara a prezenta modificari ale starii de sanatate, ulterior parasind centrul de vaccinare.

A doua zi, pe 1 martie a.c., in jurul orei 8.00, in timp ce se afla la serviciu, persoana a suferit un stop cardio-respirator, situatie care a impus solicitarea unui echipaj de prim-ajutor de la Ambulanta.

Citeste si articolul :   Fost ministru al Sanatatii: "Sansele ca scoala sa treaca in online saptamana care vine sunt de aproape 100 %."

Persoanei i s-au aplicat manevrele de resuscitare atat in ambulanta, cat si in unitatea de primiri urgente a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Targu Jiu, iar in seara aceleasi zile, in jurul orei 21.00, s-a declarat decesul pacientului. Investigatiile medicale efectuate in cadrul Sectiei Anestezie – Terapie Intensiva din SJU Targu Jiu au evidentiat modificari caracteristice unui infarct miocardic acut intins.”

Autor