Ce salariu are Patriarhului Daniel, seful BOR

Patriarhul Daniel reprezinta Biserica Ortodoxa Romana si este o personalitate importanta in tara noastra. Multi aoameni se intreaba ce salariu are seful BOR. Preafericitul Daniel nu se poate plange de un salariu mic.

Ce salariu are Prefericitul Daniel

La inceputul anului 2021, salariul Patriarhului Daniel a crescut destul de mult, in momentul in care s-a majorat salariul minim pe economie. Potrivit informatiilor transnise, seful BOR, salariul sau ajunge la suma de 23.920 de lei, fata de 16.600 de lei cat avea inainte de luna ianuarie ianuarie 2021.

Astfel, functiile din cadrul Bisericii Ortodoxe Romane sunt platite diferit, iar salariile pentru cei din functii inalte pot ajute si la 8.000 de lei lunar.

Ce salarii au cei slujitorii Domnului.

Un episcop poate castiga peste 5.000 de lei lunar, un mitropolit 7.500 de lei lunar si un patriarh poate incasa peste 8.000 de lei lunar.

Un simplu preot incaseaza lunar un salariu net de 2.000 de lei, salariile de baza fiind cuprinse intre 2.000 si 3.000 de lei, la care se adauga si banii primiti de la enoriasi.

Citeste si articolul :   Ce pensie incaseaza Monica Tatoiu! Cati bani ii intra lunar in cont de la stat

Guvernul taie aproape toti banii alocati Bisericii pentru anul 2021

Secretariatul General al Guvernului va da bani pentru Bisericii prin trei programe in 2021, iar suma ajunge undeva la 760 de milioane de lei.

Astfel, Executivul a redus drastic bugetul alocat anul acesta pentru construirea si restaurarea lacasurilor de cult, cu aproape 89% fata de 2020, dar ofera in continuare fonduri prin trei programe.

1. Bugetul pentru constructia si restructurarea lacasurilor de cult

Guvernul Citu prevede reducerea masiva a banilor publici alocati pentru constructia si restructurarea bisericilor, de la circa 249 de milioane de lei in 2020 la doar 28 de milioane de lei anul acesta. Acesti bani vor fi distribuiti pentru functionarea lacasurilor de cult, dar si a muzeelor religioase.

2. Sprijin financiar pentru salarizarea personalului de cult

Contributia Guvernului la salarizarea personalului de cult este programata sa creasca cu 2,36% in anul acesta, de la 731,95 milioane lei in 2020 la 749,25 milioane lei in 2021. De asemenea, din acesti bani este sprijinita si Biserica Ortodoxa care isi desfasoara activitatea in afara tarii.

Citeste si articolul :   Dr. Beatrice Mahler, despre traumele din familiile cu decese COVID: "Traiesti o lunga perioada de timp cu sentimentul de vinovatie ca cineva drag s-a imbolnavit din cauza ta”

3. Alocatii bugetare pentru salarizarea personalului din invatamantul teologic

De asemenea, bugetul pentru personalul din invatamantul teologic creste anul acesta cu 33% fata de 2020, suma acordata ajungand la 8,83 de milioane de lei pentru acest capitol.

Conform Administratiei Prezidentiale, presedintele Klaus Iohannis a avut marti o intrevedere cu Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

Autor