O noua amenda pentru romani! Ce vei pati daca nu mergi la vot

Seful PSD Constanta a propus o sanctiune destul de mare pentru cetatenii car nu merg la vot. Acest drept garantat de Constitutie.

Astfel, parlamentarii PSD Constanta au propus ca votul sa fie obligatoriu. De asemenea, cei care nu vor sa participe la procesul electoral vor fi sanctionati prin lege. Deci, romanii care refuza sa mearga la vot ar putea primi amenzi de 300 de euro.

Amenda de 300 de euro

Felix Stroe a spus ca, de exemplu, autoritatile din Grecia aplica amenzi cetatenilor care nu se prezinta la vot.

Publicitate

“Mi se pare foarte corect, de asemenea, ca cetateanul sa vina la vot. Sunt tari care sanctioneaza absenteismul la vot. Va dau exemplu – Grecia – 100 de euro daca nu merg oamenii la vot. Vrem sa determinam cetatenii sa isi recapete increderea in democratie. Democratia nu se poate fara pluripartidism. Alegerile ca sa fie legitime trebuie sa fie un numar cat mai mare cel mai mare la vot”, a declarat Felix Stroe, seful PSD Constanta.

Romanii vor fi nevoiti sa scoata din buzunar 300 de euro daca nu respecta legea.

„Vom propune, noi parlamentarii constanteni vom avea mai multe initiative – in domeniul sanatatii, cu politicienii care nu isi onoreaza promisiunile si, personal, lucrez la aceasta propunere ca cei care nu se prezinta la vot, fara motive intemeiate, sa fie sanctionati. Se tiparesc voturi, se mobilizeaza personal. Vom propune amenda pentru cei care nu merg la vot. Daca lumea e apta, trebuie sa mearga la vot. 300 de euro amenda, de exemplu”, a mai spus Felix Stroe.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.